Wethouder Timmermans zet eerste schop in de grond.

Op woensdag 23 februari jongstleden zetten wethouder Jos Timmermans van de gemeente Beekdaelen en directeur Piet Grootenboer van DELTA Fiber Netwerk samen een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk in de gemeente Beekdaelen gaat hiermee daadwerkelijk van start.

Aanleg glasvezel start

Wethouder Jos Timmermans is verheugd dat de aanleg nu echt gaat beginnen. “De inwoners en ondernemers in Beekdaelen hebben binnenkort een supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking. Het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe belangrijk communicatie is, zowel zakelijk als privé. Hier gaan we met z'n allen de komende jaren veel profijt van hebben."

Thuiswerken

Directeur DELTA Fiber Netwerk Piet Grootenboer spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Ook na de coronapandemie zullen mensen vaker thuis werken. Met glasvezel kunnen de inwoners van Beekdaelen met z’n allen tegelijk gebruik maken van internet, bellen of tv kijken”.

Glasvezelaanleg in woonkernen

In opdracht van DELTA Fiber Netwerk legt aannemer MIH het glasvezelnetwerk van de toekomst aan. “Voordat we kunnen beginnen vindt er uitgebreid onderzoek plaats. De instemmingen van de gemeente zijn in behandeling, alle grondonderzoeken en NGE’s, Niet Gesprongen Explosieven, zijn onderzocht. We kunnen nu bijna van start”, zegt projectmanager S. van Hunsel. “Er wordt circa 400 kilometer gegraven door de woonkernen en buitengebied”. Met de aannemer MIH zorgt DELTA Fiber Netwerk ervoor dat bewoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden zullen ondervinden.
De aannemer start binnenkort met het schouwen van de ca 10.000 woningen in Beekdaelen, waarbij de plaatsing van de aansluiting in huis wordt bepaald. De graafwerkzaamheden starten naar verwachting in maart en duren tot eind van het jaar. Naar verwachting worden in Q1 2023 alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten.

Meer informatie

Samen met DELTA Fiber Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de woningen. Zodra zij gaan schouwen of graven ontvangen de klanten een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen zij de status en binnenkort ook de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken. Inwoners die nog geen glasvezel hebben, kunnen zich hier ook nog steeds voor aanmelden.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Door heel Nederland zijn nu bijna 1 miljoen adressen aangesloten op het netwerk van DELTA Fiber. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabit+ snelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken ruim duizend medewerkers.

Piet Grootenboer (directeur Delta Fiber Netwerk) en Jos Timmermans (wethouder gemeente Beekdaelen) zetten eerste schop in de grond.
Directeur Piet Grootenboer van Delta Fiber Netwerk en wethouder Jos Timmermans van de gemeente Beekdaelen zetten eerste schop in de grond.

Heeft u gevonden wat u zocht?