In het weekend van 21 t/m 23 augustus worden de rotondes Daelderweg in gebruik genomen en worden de tijdelijke voorzieningen rondom de rotondes omgebouwd naar de eindsituatie. Graag informeren wij u over de aankomende werkzaamheden.

Op vrijdagavond 21 augustus omstreeks 19.00 uur wordt de Daelderweg, inclusief de twee nieuwe rotondes, in gebruik genomen. De Reijmersbekerweg blijft gedurende het weekend afgesloten. Verkeer komende vanuit De Horsel, het Turboverkeersplein of Schinnen en richting Nuth – en vice versa – wordt afgewikkeld via de Daelderweg. 
De tijdelijke toe- en afrit op de Buitenring ter hoogte van Kathagen en bij het spoorviaduct zijn daarmee niet meer nodig en worden in het weekend verwijderd. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren, is het nodig om de Lus Leeuwerweg alsmede de rechter rijstrook van de Buitenring ter plaatse van Stelrad in beide richtingen af te sluiten tot maandagochtend 24 augustus 06.00 uur. Autoverkeer tussen Nuth en Vaesrade wordt omgeleid via de Daelderweg, het Turboverkeersplein, de Buitenring tot aansluiting Naanhof, Randweg en Hommerterweg en vice versa. Landbouwverkeer tussen Nuth en Vaesrade rijdt via de Nutherweg, Nagelbeek, Breinder, Stationstraat, Altaarstraat en Hommerterweg en vice versa. Zie situatietekening.

Van zondagavond 23 augustus omstreeks 19.00 uur tot uiterlijk maandagochtend 24 augustus 06.00 uur volgt nog een afsluiting van de Van Eynattenweg en Daelderweg. Deze is nodig om resterende aansluitwerkzaamheden uit te voeren. Het tankstation langs de Van Eynattenweg blijft bereikbaar vanuit Nuth. De Reijmersbekerweg blijft afgesloten. Er worden omleidingsroutes ingesteld voor het verkeer. Verkeer komende vanuit het Turboverkeersplein, De Horsel of Schinnen en richting Nuth of Valkenburg wordt omgeleid via het Turboverkeersplein, de A76 richting Heerlen, N281, keert bij aansluiting Beersdalweg en komt via de afrit A76 Nuth terecht op de Stationstraat in Nuth. Verkeer komende vanuit Nuth en richting het Turboverkeersplein, De Horsel of Schinnen wordt omgeleid via de toerit A76 richting Heerlen, N281, keert bij aansluiting Beersdalweg en voegt bij knooppunt Ten Esschen in op de A76.

Vanaf maandagochtend 24 augustus uiterlijk 06.00 uur zijn de Reijmersbekerweg, Daelderweg, Van Eynattenweg en lus Leeuwerweg weer volledig opengesteld voor alle verkeer. Op de Geitenweg wordt vanaf 24 augustus aangevangen met de ombouw naar de eindsituatie. Deze werkzaamheden zullen tot medio september duren.

Omleidingsroutes verkeer Nuth-Vaesrade week 34 werkzaamheden Buitenring
Situatietekening

Heeft u gevonden wat u zocht?