Gemeente rekent geen huur tijdens sluiting in coronacrisis.

De coronacrisis raakt bijna iedereen wel op de één of andere manier. Zo ook de sportverenigingen die noodgedwongen hun activiteiten moesten staken in de ultieme poging om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Geen activiteiten betekent veelal ook géén inkomsten. Dat terwijl de vaste lasten wel betaald moeten worden. Om die reden wil het gemeentebestuur deze verenigingen en gemeenschapshuizen waar gesport wordt, zo veel als mogelijk ruimte geven om hun belangrijke maatschappelijke taak weer te kunnen oppakken. Ruimte ook in financiële zin.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom afgelopen dinsdag besloten dat de gebruikers van de gemeentelijke sportaccommodaties, zoals bijvoorbeeld sportvoorzieningen of gemeenschapshuizen, over de periode van periode 1 maart tot en met 1 juni 2020 geen huur of verbruikersvergoeding hoeven te betalen.

Niet alle accommodaties in Beekdaelen zijn overigens eigendom van de gemeente. Sommige accommodaties worden geëxploiteerd door particulieren of stichtingen. In die gevallen gaat de gemeente het gesprek aan met de betrokken partijen om te kijken of ook hier een vorm van compensatie mogelijk is. 

De betrokken wethouders John Essers en Peter Janssen onderstrepen het belang van deze maatregelen: “Als gemeentebestuur zijn we trots op het bloeiende verenigingsleven. De verenigingen hebben een belangrijke en onmisbare rol in de lokale gemeenschappen. Daar komt nog eens bij dat met name sportverenigingen positief bijdragen aan de gezondheid van onze inwoners. Zij verdienen onze steun in deze moeilijke tijden. Inmiddels mogen de verenigingen langzaam en met de nodige restricties hun activiteiten weer oppakken. Het is mooi te zien hoe enthousiast en welwillend verenigingen weer aan de slag gaan en creatief hun weg zoeken tussen alle geldende maatregelen”

Beekdaelen maakt in totaal 1 miljoen euro vrij voor diverse “coronaregelingen” zoals deze huurcompensatie. Deze regeling is een extra aanvulling en staat los van andere financiële regelingen zoals de TOZO.

Heeft u gevonden wat u zocht?