Nicole Ramaekers gemeentesecretaris Beekdaelen

Fusiegemeente Beekdaelen heeft een beoogd gemeentesecretaris benoemd. Nicole Ramaekers zal vanaf 1 februari 2018 aan de slag gaan. In eerste instantie als projectleider en vanaf de fusiedatum op 1 januari 2019 als gemeentesecretaris/algemeen directeur.

Nicole werkt momenteel bij de gemeente Roermond als directeur. Ze heeft eerder bij de gemeente Eindhoven en bij de Provincie Limburg gewerkt. Nicole is opgegroeid in Hoensbroek en Voerendaal en kent het gebied van Beekdaelen.
De burgemeesters van Onderbanken, Nuth en Schinnen noemen haar de beste kandidaat. Na een aantal gesprekken met de burgemeesters en de bijzondere ondernemingsraad, viel de keuze unaniem op Nicole. Op 5 december hebben de colleges van de drie gemeenten haar benoeming officieel goedgekeurd.

Herindeling

Onderbanken, Nuth en Schinnen fuseren op 1 januari 2019 tot de nieuwe gemeente Beekdaelen. Die telt straks 15 dorpskernen, ruim 36.000 inwoners en een oppervlakte van 7840 ha. De nieuwe organisatie bestaat uit 250 medewerkers.
Nicole ziet haar benoeming als een nieuwe uitdaging: ‘Ik wil heel graag samen met medewerkers, inwoners en partners gaan bouwen aan Beekdaelen’.
Nicole gaat vanaf 1 februari 2018 aan de slag, in eerste instantie als projectleider voor de drie gemeenten, met de verdere voorbereiding van de fusie tot Beekdaelen. Vanaf 1 januari 2019 zal ze verder gaan als gemeentesecretaris.