Winnaar ontwerpwedstrijd relatiegeschenk bekendgemaakt

Team edelsmid Ton van den Hout is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor een relatiegeschenk voor gemeente Beekdaelen. De inzending van de edelsmid bestaat uit een hanger/reverspeld van zilver, waarin Onderbanken, Nuth en Schinnen elk individueel zijn vertegenwoordigd, maar tegelijk een eenheid vormen. 25 Oktober werd het winnende ontwerp aan het publiek getoond.

Winnende relatiegeschenk Beekdaelen
Het winnende relatiegeschenk

Een jury, bestaande uit onder andere Odile Wolfs (burgemeester gemeente Onderbanken), Tom de Rooij (directeur de Domijnen), Brigitte Bloksma (directeur buitenplaats Kasteel Wijlre) en gemeenteambtenaren heeft alle inzendingen beoordeeld op de verschillende criteria zoals is het aansprekend, waardevol, blijvend? Is het origineel, innovatief, onderscheidend? Is het van hoogstaand niveau? Is het duurzaam? Is het praktisch? Sluit het aan bij de karakteristieken van Beekdaelen?

Het ontwerp van het team edelsmid Ton van den Hout kwam als beste uit de bus en wordt hét relatiegeschenk van gemeente Beekdaelen. Het nieuwe college zal dit overhandigen bij officiële gelegenheden en het vormt hiermee een uniek item. Tijdens de publiekspresentatie lichtte Claudine van den Hout het ontwerp toe: “het zijn drie elementen die de drie oude gemeenten symboliseren, met een beek die hen verbindt. Het is gemaakt van gerecyclede edelmetalen en vormt hiermee een duurzaam geschenk dat burgemeester en wethouders van Beekdaelen kunnen uitreiken.”

Vanaf 1 januari neemt de nieuwe gemeente het relatiegeschenk in gebruik; dus voor nu gaat het terug de kluis in.

Bekendmaking Winnaar relatiegeschenk Beekdaelen

V.l.n.r. Juryleden Rob Roelofs en Odile Wolfs en winnaars Claudine van den Hout en Chris van Beers namens Team Ton van den Hout