Datum: 3 mei 2023

Beste bewoner/ondernemer,

Zaterdag 24 en zondag 25 juni vindt in Sittard-Geleen en Beekdaelen het NK wielrennen op de weg plaats. Wethouder Levin de Koster van de gemeente Beekdaelen: "Een prachtig evenement waar we trots op mogen zijn. Daarnaast hechten we waarde aan het goed informeren van omwonenden en ondernemers om eventuele overlast te beperken en kansen te bespreken." 

In deze brief informeren wij als organisatie u kort over dit evenement. Heeft u vragen? Deze kunt u stellen tijdens een inloopspreekuur op maandag 15 mei (19.00-20.30 uur) in de Raadzaal van Gemeentehuis in Schinnen. Aanmelden is niet nodig. Verderop in deze brief leest u hierover meer.

Programma

Het NK bestaat uit vijf wedstrijden: drie op zaterdag en twee op zondag. In alle vijf wedstrijden is een plaatselijke omloop door Sittard-Geleen en Beekdaelen (Doenrade en Puth) opgenomen. Deze lokale ronde wordt in alle wedstrijden meerdere keren verreden.

Dag en starttijd Wedstrijd  Start Finish
24.06 – 09.00 uurElite zonder contract vrouwenTom Dumoulin Bike Park, SittardWatersley, Sittard
24.06 – 12.15 uur Profs vrouwenValkenburgWatersley, Sittard
24.06 – 17.15 uurElite zonder contract mannenTom Dumoulin Bike Park, Sittard Watersley, Sittard
25.06 – 08.30 uurBeloften mannenWatersley, SittardWatersley, Sittard
25.06 – 11.45 uurProfs mannenValkenburgWatersley, Sittard

Route van de wedstrijden

De profs starten op zaterdag en zondag in Valkenburg. Zij fietsen via Zuid-Limburg naar de gemeenten Beekdaelen en Sittard-Geleen. Eenmalig rijden ze in Beekdaelen door de kernen: Brommelen, Wijnandsrade/Laar, Nuth, Schinnen, Sweikhuizen en Puth. Vervolgens fietsen de profs (m/v) in beide gemeenten een aantal plaatselijke rondes.

De overige drie categorieën rijden hun wedstrijd alleen maar op het plaatselijke parcours in Sittard-Geleen en Beekdaelen en wel meerdere keren. Deze plaatselijke route op zaterdag en zondag gaat via Watersley, Doenrade (Windrakerpaadje, Steenakkerweg en Maastrichterweg), Puth (Steenstraat, Aan het Lindjen, Kerkweg, Geleenstraat en Keldenaar), Munstergeleen en de Middenweg naar Sittard, met de finish op Watersley Sports & Talentpark.

Wegafsluitingen en bereikbaarheid

Tijdens de wedstrijden sluiten we binnen de plaatselijke omloop sommige straten korte tijd af. Hierdoor is een aantal straten en woningen moeilijker bereikbaar. Voor de ambulance, brandweer en politie blijft de weg gewoon open. Waar nodig werken we met omleidingsroutes. We geven deze aan met borden. Wij doen er alles aan om zo weinig mogelijk overlast te veroorzaken. 

Misschien zijn er ook omleidingen voor het openbaar vervoer. Kijk op www.9292.nl voor reisinformatie(externe link).

We vragen u tijdens de wedstrijden de route zo min mogelijk te gebruiken. Dit is voor uw eigen veiligheid en die van de wielrenners. Moet u toch dringend weg? Of moet een leverancier spullen bezorgen voor uw winkel? Dan krijgt u begeleiding van een motorrijder. Deze service is alleen voor noodgevallen. U krijgt hierover vóór de wedstrijd nog informatie.

Vertel bezoekers/gasten, klanten, dienstverleners (bijv. thuiszorg) en leveranciers op tijd over uw bereikbaarheid tijdens het NK wielrennen.

Meer informatie

Meer informatie over het NK wielrennen 2023 vindt u op de website www.nkwielrennen.com(externe link). Deze website wordt in aanloop naar het evenement verder aangevuld. 

Heeft u na het lezen van deze brief nog vragen? Stel deze dan gerust:

  1. Via e-mail: nkwielrennen@sittard-geleen.nl. Vermeld dan ook uw naam, adres en telefoonnummer.
  2. U bent maandag 15 mei ook van harte welkom tijdens het inloopspreekuur (19.00-20.30 uur) in de Raadzaal van Gemeentehuis Schinnen, Scalahof 1. Aanmelden is niet nodig.

Met vriendelijke groet,

Thijs Rondhuis
Courage Events, organisator NK wielrennen 2023


Gemeente Beekdaelen
Namens burgemeester en wethouders