Voor het eerst presenteert de gemeente Beekdaelen de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’. Dit zijn bijeenkomsten waarbij ontmoeten en waarderen centraal staan. 

De organisatie wil met deze dagen bijdragen aan het geluk en de gezondheid van elke inwoner en het maken van eigen keuzes. We vinden het belangrijk dat mensen oog hebben voor elkaar, voor iedereen in zijn of haar omgeving en hun wensen en behoeften. We willen dat iedereen meetelt, inwoners niet in een isolement geraken en dat mensen elkaar ontmoeten door sociale initiatieven te stimuleren.

Verder willen we u tijdens deze bijeenkomsten informeren waar u terecht kunt met uw vragen over zorg en welzijn voor uzelf of een ander.

De ‘B(l)oeiende dagen in Beekdaelen’ komen tot stand in samenwerking met verenigingen, stichtingen en maatschappelijke en sociale partners. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk, uitgezonderd 05 en 07 oktober, met een hapje en een drankje.

Uitnodiging en kalender

Wethouder Levin de Koster nodigt u hierbij persoonlijk uit om deel te nemen aan de activiteiten en bijeenkomsten in het kader van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ 2023. Via sociaal@beekdaelen.nl kunt u zich aanmelden voor de activiteiten opgenomen in de toegevoegde kalender met een beschrijving van de verschillende bijeenkomsten.

Graag tot ziens!

Kalender B(l)oeiende dagen; toegankelijke tekst staat onder de afbeelding.

Uitnodiging Beleef de 'B(l)oeiende dagen van Beekdaelen'

Thema's: Geluk, Gezondheid, Ontmoeten & Waarderen

Infographic: logo Beekdaelen B(l)oeit; www.beekdaelenbloeit.nl; Kwaliteit van leven, Zingeving, Mentaal welbevinden, Dagelijks functioneren, Meedoen, Lichaamsfuncties

Beste,

Geluk, gezondheid, ontmoeten en waarderen staan centraal tijdens de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ en wel in de vorm van ervaringsverhalen, workshops, activiteiten, gastsprekers, artiesten en nog veel meer. Wij als gemeente Beekdaelen doen dit samen met lokale verenigingen, stichtingen en maatschappelijke en sociale partners. De opening is donderdag 28 september in Nuth en we sluiten af op 16 november in Wijnandsrade.

Hoe ga je om met verandering, hoe en waar krijg je steun van anderen en wat kun je doen om je zowel fysiek als mentaal gezond te voelen? De organisatie wil met de bijeenkomsten en activiteiten bijdragen aan het geluk en de gezondheid van elke inwoner en het maken van eigen keuzes. Wij willen u informeren waar u terecht kunt met vragen over zorg en welzijn voor uzelf of een ander.

Langs deze weg nodig ik inwoners dan ook van harte uit: denk en doe mee met de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’ en laat u boeien, zodat we samen kunnen bloeien! Om te weten welke activiteiten wanneer plaatsvinden, presenteren we hierbij de kalender van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’.

Vrijwel alle activiteiten/bijeenkomsten zijn gratis. Kijk in de kalender voor welke bijeenkomsten aanmelden is gewenst. Deze is ook terug te vinden op www.beekdaelen.nl/beekdaelen-bloeit. Vermeld bij het aanmelden uw naam, wie u meeneemt, en de data waarop u wilt komen. Stuur uw gegevens naar: sociaal@beekdaelen.nl.

Veer zeen os tijdens de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’!

Met vriendelijke groet,
Levin de Koster,
Wethouder gemeente Beekdaelen

Inzamelingsactie winterjassen

Van 02-30 oktober neemt Beekdaelen deel aan de hartverwarmende inzamelingsactie ‘Limburg Helpt: Geef een Jas, verwarm een Hart’. U kunt uw warme winterjassen afgeven bij de inzamelingspunten in de gemeentehuizen in Schinnen en Nuth. L1 Radio en TV besteedt veel aandacht aan deze Limburgse actie, waaronder een rechtstreekse tv-uitzending op 30 oktober.

Reserveer in uw agenda en meld u aan:

 • 28 september (13.30-17.00 uur): Verrassende opening van de ‘B(l)oeiende dagen van Beekdaelen’, o.a. een workshop over Positieve Gezondheid door Burgerkracht Limburg en zangeres Céline Weerts uit Schimmert. Locatie: Trefcentrum Nuth, Wilhelminastraat 3. Meld u aan vóór 25 september via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.
 • 05 oktober (vanaf 13.00 uur): Dag van de Ouderen bij KBO Doenrade in Doenrade. Meld u aan vóór 15 september via: dejeha@hetnet.nl. Kosten: 5,- euro; met warm buffet 17,50 euro. Alleen toegankelijk voor KBO leden.
 • 06 oktober (lunchtijd): Het team van de Openbare Bibliotheek Nuth leest in meerdere zorgcentra verspreid over Beekdaelen voor. Dit in het kader van de Nationale Ouderendag.
 • 07 oktober (19.30-22.30 uur): De SjepeDisco is een disco voor mensen met een beperking vanaf 13 jaar. Locatie: de Schepenbank, Oirsbekerweg 2A in Oirsbeek. Alleen toegankelijk voor mensen met een beperking en voor begeleiding. De gasten met een beperking betalen 2,50 euro en voor begeleiding is de entree gratis.
 • Vanaf 12 oktober (10.00-11.30 uur): ‘Why are we here?’, een bijzondere foto-expositie van en over de Oekraïense fotograaf Vasyl en zijn 5-jarige zoon Yaroslav. Vrije toegang tijdens openingsuren De Henkhof, Clemensweg 1 in Merkelbeek.
 • 16 oktober t/m 20 oktober (10.00-13.00 uur): Vakantie in actie! Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar organiseert Beweegdaelen diverse uitdagende sport- en cultuuractiviteiten in de herfstvakantie.
 • 18 oktober (14.00-16.00 uur): Programma rondom de ‘Social Sofa Sjilvend’. Locatie: brandweerkazerne, Leuperweg 2 Schinveld. Meld u aan vóór 13 oktober via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.
 • 24 oktober (15.30-19.30u.): ‘Middag van de Waardering’, bedoeld voor mantelzorgers én zorg- en welzijnsvrijwilligers (niet-georganiseerd), tevens aandacht voor thema eenzaamheid. Muziek door artiesten van De Muziektrein. Locatie: gemeinsjapshoes Sjömmert, Oranjeplein 10 in Schimmert. Alleen voor zorg- en welzijnsvrijwilligers geldt: meld u aan vóór 17 oktober via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.
 • 26 oktober (13.00-18.00 uur): Hoe fit bent u? Kom naar de Beweegmarkt en doe mee aan de gratis fit- en gezondsheidstest! Na de test ontvangt u een persoonlijk (beweeg)advies en een goodiebag. Locatie: Ter Hallen 10 Schinveld. Meld u aan vóór 19 oktober. 
 • 02 november (13.00-19.00 uur): Hoe fit bent u? Kom naar de Beweegmarkt en doe mee aan de gratis fit- en gezondsheidstest! Na de test ontvangt u een persoonlijk (beweeg)advies en een goodiebag. Locatie: Schoolstraat 9 6336 AN Hulsberg. Meld u aan vóór 26 oktober.
 • 05 november (14.00-18.00 uur): ‘Dich Kin Ich-festival’: ontmoetingen in het teken van respect en veerkracht. Locatie: Bibliotheek Schinveld, Kloosterlaan 7F. Meld u aan vóór 27 oktober via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.
 • 09 november (15.30-19.30 uur): ‘Middag van de Waardering’, bedoeld voor mantelzorgers én zorg- en welzijnsvrijwilligers (niet-georganiseerd), tevens aandacht voor thema eenzaamheid. Muziek door artiesten van De Muziektrein. Locatie: De Henkhof, Clemensweg 1 Merkelbeek. Alleen voor zorg- en welzijnsvrijwilligers geldt: meld u aan vóór 17 oktober via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.
 • 16 november (13.30-16.00 uur): Gezamenlijke afsluiting Bloeiende dagen van Beekdaelen 2023: Afwisselend programma met o.a. gastsprekers, muziek door de Moezeband (Daelzicht) en een terug- en vooruitblik. Locatie: gemeenschapshuis Wijnandsrade, Oudenboschstraat 50. Meld u aan vóór 09 november via sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam en met hoeveel personen u wilt komen.

We vragen u vriendelijk zich, behalve voor de bijeenkomst van 05-10, 07-10 én de foto-expositie, tijdig aan te melden via: sociaal@beekdaelen.nl. Vermeld uw naam, met hoeveel personen u wilt komen en op welke bijeenkomst(en) u graag aanwezig wilt zijn.