Pagina opties

Groter
RSS

Nieuws

 • Bestuursconvenant plaveit weg voor Participatiebedrijf

  (04-07-2019)

  De gemeenten in de Westelijke Mijnstreek zetten een nieuwe stap in de aanloop naar de oprichting van het Participatiebedrijf door een bestuursconvenant aan te gaan. Daarin spreken Beek, Beekdaelen, Sittard-Geleen en Stein af wat er de komende tijd gaat gebeuren zodat op 1 januari aanstaande het nieuwe integraal Participatiebedrijf opgericht kan worden.

 • Eerlijk over je ID, daar kom je verder mee

  (01-07-2019)

  Een ID lenen, uitlenen of vervalsen lijkt onschuldig. Maar wist jij dat je 2 jaar je paspoort kwijt kunt raken en je dan dus niet buiten Europa kunt reizen? Of dat je een geldboete kunt krijgen? Eerlijk over je ID. Daar kom je verder mee.

 • Zevende nieuwsbrief gemeente Beekdaelen

  (14-06-2019)

  Sinds 1 januari 2019 zijn wij Beekdaelen! In deze zevende nieuwsbrief leest u onder andere meer over Samen Digisterk!, APV Beekdaelen, minder regels meer regie, Hoeskamer Arensgenhout, Kadernota Beekdaelen 2020-2023, Wegwerkzaamheden, Sjra Schoffelen: 60 jaar beeldhouwer en Beekdaelen in beeld.

 • Ben jij al WATERKLAAR?

  (11-06-2019)

  Waarom Waterklaar? We krijgen vaker te maken met hittegolven en hevige neerslag. Dit zorgt voor watertekorten in droge perioden en wateroverlast tijdens piekbuien. Niet langer de tuin sproeien, geen gewassen meer beregenen en extreme hitte zorgen voor overlast en gezondheidsproblemen tijdens langdurige droge perioden. In tegenstelling daarop staan in natte perioden de straten blank, lopen kelders onder en vervuilt het rioolwater onze omgeving. Het wordt meer regel dan uitzondering als we niet ingrijpen. Het is goed te weten dat gemeenten samen met waterorganisaties allerlei maatregelen nemen om overlast in jouw wijk te voorkomen. Zij kunnen de overlast niet alleen oplossen. Alleen met uw hulp maken we het verschil!

 • Werkzaamheden "reconstructie achter de kerk" in Schinnen

  (07-06-2019)

  Week 24, de week van 11 juni 2019 zullen de werkzaamheden van start gaan ten behoeve van de “reconstructie achter de kerk” in Schinnen.

 • Esdoornvergiftiging bij paarden

  (24-05-2019)

  In de afgelopen maanden zijn er verspreid over Nederland, meerdere paarden overleden aan de paardenziekte Atypische Myopathie (AM).

 • Lintje voor drie inwoners van Hulsberg

  (21-05-2019)

  Dit weekend zijn drie inwoners van Hulsberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hub Speetjens en Maurice van Hoven ontvingen vrijdagavond deze koninklijke onderscheiding voor hun vele verdiensten voor SV Hulsberg. De voetbalvereniging viert dit weekend haar 80-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om deze vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Zaterdagavond ontving ook Marc Goderie een koninklijke onderscheiding. Hij is al meer dan 40 jaar actief voor Scouting Bekkerveld in Heerlen.

 • Beekdaelen kent vier Meanders toe

  (30-04-2019)

  Drie oud burgemeesters en (oud) Mgr. Drs. Schreurs kregen dit bijzondere teken van vriendschap en verbondenheid.

 • Zesde nieuwsbrief

  (30-04-2019)

  Sinds 1 januari 2019 zijn wij Beekdaelen! In deze zesde nieuwsbrief leest u over de Buitendienst van Beekdaelen, Gemeenteraad stelt begroting vast, Minibiebkastje Oirsbeek, Binationale Natuurwerkdag, Een kijkje in de keuken en over de Zuid-Limburgse Federatiespelen 2019.

 • Snelheidslimiet N276 Doenrade verlaagd

  (23-04-2019)

  De Provincie Limburg gaat op de N276 ter hoogte van Doenrade (gemeente Beekdaelen) de maximum snelheid verlagen van 80 km/u naar 50 km/u. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid te verhogen. Na een jaar, maar ook tussentijds, wordt de nieuwe situatie geëvalueerd.

 • Wegafsluitingen

  (18-04-2019)

  Wegafsluitingen Mesweg Hulsberg en Mgr. Mannenstraat- Raadhuisstraat Merkelbeek vanaf 23 april

 • Project Zelfsturing

  (05-04-2019)

  In het voortraject gericht op de fusie van de drie gemeenten Onderbanken-Nuth-Schinnen is in 2017 de ontwikkelagenda ‘Leven en werken in het landschap’: Nieuwe maatschappelijke verbindingen in het landschap, door de drie raden vastgesteld. 

 • Eerste begroting van Beekdaelen in evenwicht

  (29-03-2019)

  Gemeenteraad stelt  begroting unaniem vast

Archief