Pagina opties

Groter
RSS

Dorpscoördinator Schinveld van start! (30-01-2020)

Sinds 29 januari 2020 is in Schinveld - bij wijze van proef - een dorpscoördinator werkzaam: Moon Hendrix. Zij is de spil in het dorp en aanspreekpunt voor inwoners, verenigingen, maatschappelijke partners en gemeente. Zij is actief aanwezig in het dorp. Door haar werk bij welzijnsorganisatie CMWW is Moon Hendrix voor velen al een bekend gezicht in Schinveld.

Als dorpscoördinator:

  • stimuleert en ondersteunt zij inwoners en verenigingen bij het opzetten van activiteiten en het verbeteren van de sociale cohesie, rekening houdend met de behoeften én met de eigen kracht van inwoners.
  • richt zij zich op de participatie van de inwoners: zij vangt signalen op, zet het netwerk in en draagt waar nodig zorg voor een juiste doorgeleiding van ondersteuningsvragen. Dat betekent niet dat de dorpscoördinator alles gaat organiseren. Inwoners gaan zelf aan de slag, met ondersteuning van de dorpscoördinator. Zij is de verbindende schakel tussen inwoners onderling, maar ook tussen inwoners en de gemeente of maatschappelijke partners.
  • is zij aanspreekpunt voor de gemeente en andere professionele organisaties als het gaat om kennis en informatie uit het dorp. Daarom heeft zij ook nauw contact met o.a. de medewerkers van de buitendienst; zij bewegen zich dagelijks in de kernen, weten wat er speelt en leeft en kunnen zo een belangrijke bijdrage leveren aan inzicht in de noden, wensen en behoeften van de gemeenschap.

Moon Hendrix: “De functie van dorpscoördinator sprak me meteen aan. Ik werk al 20 jaar bij CMWW en heb al veel verschillende werkzaamheden gedaan. Ik ben bekend in en met Schinveld, ik werk hier alweer de nodige jaren. Al die ervaring heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Ik geloof in de eigen kracht van mensen. Soms moeten ze alleen de inhaalslag naar de gemeente toe nog maken. Een van de eerste dingen die ik als kersverse dorpscoördinator ga doen, is verbindingen leggen. Korte lijnen realiseren tussen gemeente en burgers. Ook gaan we Schinveldenaren informeren waarvoor ze bij mij terecht kunnen. Uiteraard kunnen zij ook zelf met mij contact opnemen Graag zelfs!“

U bereikt dorpscoördinator Moon Hendrix via 06-52887776 en m.hendrix@cmww.nl.
Zij werkt vanaf de locatie ‘A ge water 20, Schinveld’ op de volgende dagen en tijden:

Maandag 09.00-17.00 uur
Dinsdag 09.00-17.00 uur
Woensdag 09.00-17.00 uur
Donderdag 09.00-13.00 uur

Op www.beekdaelensociaal.nl leest u meer over de dorpscoördinator.
Dorpscoördinator Moon

Samenwerking met partners

Op woensdag 29 januari werd Moon Hendrix officieel geïntroduceerd als dorpscoördinator in het gemeentehuis van Beekdaelen, locatie Schinveld. Hierbij waren ook vertegenwoordigers van CMWW, Partners in Welzijn en Meander Maatschappelijke Dienstverlening aanwezig. In de pilot met de dorpscoördinator werkt gemeente Beekdaelen samen met deze drie instellingen voor maatschappelijke dienstverlening die in Beekdaelen actief zijn.

Dorpscoördinator Moon Schinveld groepsfoto

Groepsfoto van links naar rechts:

  • Jan van de Venne, directeur CMWW
  • Moon Hendrix, dorpscoördinator Schinveld
  • Jeannette Quadvlieg, wethouder gemeente Beekdaelen
  • Jose Frusch, manager bij Meander Maatschappelijke Dienstverlening
  • Dennis Meens, manager bij Partners in Welzijn