Pagina opties

Groter
RSS

Eerste Jongerenlintjes gemeente Beekdaelen uitgereikt (28-11-2019)

Op woensdag 27 november heeft burgemeester Geurts in het gemeentehuis van de gemeente Beekdaelen vier Jongerenlintjes uitgereikt.

Waarom reikt de gemeente Beekdaelen Jongerenlintjes uit?

Volwassenen krijgen vaak een onderscheiding van de burgemeester of zélfs van de Koning. Mensen die bijvoorbeeld iemands leven hebben gered, een nieuwe uitvinding hebben gedaan of een super record hebben gevestigd!
Kinderen en jongeren worden hierbij nog wel eens vergeten of komen niet in aanmerking omdat ze nog niet “lang genoeg” vrijwilligers zijn volgens de eisen van bijvoorbeeld een Koninklijke onderscheiding; als je pas 13 bent kun je natuurlijk nog geen 20 jaar actief zijn als vrijwilliger. Maar dat wil niet zeggen dat er niet ook jongeren zijn die het goede voorbeeld geven aan volwassenen en andere kinderen.

Daarom is er in de gemeente Beekdaelen ook voor jongeren een onderscheiding in het leven geroepen: het jongerenlintje.

Burgemeester Geurts heeft de lintjes – voor het eerst - uitgereikt op woensdag 27 november.

Uitreiking jongerenlintjes: Tim Meijs, Sem Janssen, Burgemeester Geurts, Ilse Drabbe en Dylano Driessens

De eer viel te beurt aan vier bijzondere inwoners van Beekdaelen:
Tim Meijs (19 jaar), Sem Janssen (22 jaar), Ilse Drabbe (12 jaar) en Dylano Driessens (13 jaar).

Ilse Drabbe (12 jaar)

Burgemeester Geurts en Ilse Drabbe

Ilse is sinds 1,5 jaar vrijwilliger bij het Taalcafé Nuth. Ze helpt de kinderen van de bezoekers van het Taalcafé met huiswerk, doet spelletjes met hen en helpt hen spelenderwijs bij het verhogen van hun Nederlandse taalniveau. Ilse heeft een Jongerenlintje verdiend vanwege haar voorbeeldgedrag op weg naar een inclusieve en leefbare samenleving.

Tim Meijs (19 jaar), Sem Janssen (22 jaar)

Burgemeester-Geurts met Sem Janssen en Tim Meijs

Tim opereert zelfstandig, vervult – in relatief korte tijd - een coördinerende rol binnen het JIS en beheert de ledenadministratie van SVO en geeft training aan de jeugd van SCO.

Sem is sinds 2012 vrijwilliger bij het JIS (kindervakantiewerk). Hij vervult ook een coördinerende rol binnen het JIS vooral op het facilitaire gebied en in het enthousiasmeren en binden van vrijwilligers.

Deze twee vrijwilligers van het JIS verdienen een Jongerenlintje omdat ze door hun werkzaamheden bij/voor het JIS ruim uitstijgen boven het niveau van een ‘gewone’’ vrijwilliger bij (sport)verenigingen.

Dylano Driessens (13 jaar)

Burgemeester Geurts met Dylano Driessens

Dylano is lid van fanfare Sint Joseph en van schutterij St. Johannes – St. Clemens Merkelbeek en hij is een getalenteerd percussionist. Vanaf 2018 heeft hij minimaal 10 diverse kampioenschappen en solistenconcoursen gewonnen. Ook is hij Limburg Buuttekampioen categorie jongeren 2019 geworden. Dylano verdient een Jongerenlintje vanwege zijn bijzondere (muzikale) prestaties die hij bereikt door zijn talent optimaal te gebruiken.
 

Kent u ook een jongere die een jongerenlintje verdient?

U kunt een jongere voordragen voor de uitreiking van het Jongerenlintje 2020. Tot 15 september 2020 loopt de inzendtermijn. Nog even de spelregels:

Voor wie is het jongerenlintje?

Voor alle kinderen en jongeren tot 23 jaar die zich vrijwillig inzetten voor anderen, voor de gemeenschap in de gemeente Beekdaelen of die een bijzondere prestatie hebben geleverd.
Bijvoorbeeld een kind of jongere die:

  • iets heldhaftigs heeft gedaan zoals bijvoorbeeld een dier gered
  • zich vrijwillig heeft ingezet voor een goed doel
  • zieke/oudere mensen heeft geholpen
  • een bijzondere (sport)prestatie heeft geleverd

Voordracht kandidaten en selectie

Alle inwoners van Beekdaelen kunnen een kind/jongere aanmelden vóór 15 september 2020. Daarbij hebben ze tenminste twee personen opgegeven die het eens zijn met de voordracht. Een onafhankelijke jury beoordeelt welke kinderen of jongeren het lintje ontvangen.
De feestelijke uitreiking vindt in november 2020 plaats.