Pagina opties

Groter
RSS

Hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde (14-02-2020)

Tussen 11 en 29 februari ontvangt u de belastingaanslag voor 2020 voor de gemeentelijke belastingen én de waterschapsbelastingen.
Op het aanslagbiljet staat de WOZ-waarde aangegeven. De WOZ-waarde van uw huis wordt elk jaar opnieuw vastgesteld. Als u vindt dat deze lager of hoger moet zijn, bel dan met BsGW. Ervaren taxateurs helpen u graag om de vastgestelde WOZ-waarde te toetsen en indien nodig te corrigeren. Deze hulp is gratis.

BsGW adviseert u graag over de juiste vervolgstap. Als blijkt dat de WOZ-waarde niet correct is vastgesteld, passen zij die zo snel mogelijk aan. De eerste vier weken na ontvangst van de WOZ-beschikking zijn ervaren taxateurs telefonisch bereikbaar via 088 – 842 04 20 (op werkdagen tussen 9 en 17 uur). Om de waarde te bepalen kan het zijn dat BsGW een afspraak met u maakt om bij u ter plekke te komen kijken.

Bezwaar maken regelt u eenvoudig zelf

Bezwaar maken tegen een te hoge of te lage WOZ-waarde regelt u eenvoudig zelf via uw persoonlijke pagina op www.bsgw.nl. Daar logt u in met uw DigiD.
Op uw persoonlijke pagina kunt u aangeven waarom u de waarde niet goed vindt en documenten (zoals foto’s of een taxatieverslag) bijvoegen. Doe dit wel binnen 6 weken na ontvangst van de WOZ-beschikking.

Hulp via een extern bureau kost geld

Particuliere externe bureaus adverteren in deze periode actief en roepen huiseigenaren op om via hun bureau bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde. Zij bieden u aan om dit gratis, namens u te doen. Voor u zijn er dan geen kosten aan verbonden.
De gemeente is hierdoor echter jaarlijks veel geld kwijt. Dit heeft te maken met de vergoedingen die zij moet betalen aan een particulier bureau als het bezwaar gegrond is of als er fouten zijn gemaakt. Ondanks dat niet alle ingediende WOZ-bezwaren succesvol zijn, is het voor deze bureaus een interessant verdienmodel.

De vergoeding voor een externe bureau bedraagt al snel zo’n € 775,-. Deze kosten komen uiteindelijk weer bij de burger terug, bijvoorbeeld via een verhoging van het belastingtarief. U kunt daarom het beste zelf rechtstreeks bij BsGW bezwaar maken tegen de WOZ-waarde als u het hier niet mee eens bent. Er is dan immers geen sprake van kostenvergoeding voor een extern bureau.

Meer informatie over hulp bij het toetsen van de WOZ-waarde: https://bsgw.nl/nl/nieuws/hulp-bij-toetsen-woz-waarde
Veel gestelde vragen en de antwoorden over de WOZ-waarde: https://bsgw.nl/nl/veel-gestelde-vragen/woz-waarde