Pagina opties

Groter
RSS

Lintje voor drie inwoners van Hulsberg (21-05-2019)

Dit item is verlopen op 15-10-2019.

Dit weekend zijn drie inwoners van Hulsberg benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hub Speetjens en Maurice van Hoven ontvingen vrijdagavond deze koninklijke onderscheiding voor hun vele verdiensten voor SV Hulsberg. De voetbalvereniging viert dit weekend haar 80-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om deze vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten. Zaterdagavond ontving ook Marc Goderie een koninklijke onderscheiding. Hij is al meer dan 40 jaar actief voor Scouting Bekkerveld in Heerlen.

Uitreiking lintje door John Essers aan Hub SpeetjensHub Speetjens (70) is sinds 1982 vrijwilliger bij SV Hulsberg. Hij was bestuurslid, elftalleider en actief bij de technische commissie, de sponsor- en jubileumcommissies. Tegenwoordig zet hij zich in voor de onderhoudsploeg. Hub begon al op jonge leeftijd met vrijwilligerswerk. In 1965 werd hij bestuurslid bij drumband Sint Rochus, naderhand bij de toenmalige kegelclub 't Straƶtje en handbalvereniging Filarskis. In 1998 zette hij bij RKSV Minor in Nuth een G-team mee op. Sindsdien begeleidt hij dit team met veel geduld, wijsheid en liefde. Hub draagt ook de carnaval een warm hart toe. In de jaren '80 was hij lid van de Raad van Elf en Prins van de Beumerwalders, sinds 1998 jureert hij tijdens de carnavalsoptocht. Ook is hij al meer dan 30 jaar regisseur en acteur van de succesvolle SVH Revue die elk jaar het carnavalsweekend inluidt.

Uitreiking lintje door John Essers aan Maurice van HovenMaurice van Hoven (66) is bij SV Hulsberg verantwoordelijk voor de aanvragen voor lintjes. Hij had niet kunnen vermoeden dat die eer hem nu zelf toekwam. De voetbalvereniging mag sinds 1998 op hem rekenen. Hij was penningmeester, jeugdleider en lid van de activiteiten,- sponsor- en jubileumcommissie. Hij zette zich in voor het clubblad en zat achter de kassa bij de SVH Revue. Momenteel is hij boekhouder, grensrechter en organisator van evenementen en toernooien. In de jaren '70 was Maurice lid, bestuurslid en kringbegeleider van de Katholieke Plattelands Jongeren. Zowel bij de afdeling en kring Gulpen als ook binnen het provinciaal bestuur. Bij zijn werkgever, eerst de gemeente Hulsberg en naderhand gemeente Nuth, was hij voorzitter en organisator binnen de personeelsvereniging. Tevens was hij bestuurslid van peuterspeelzaal 't Peuterke en volleybalclub Vluco.

Uitreiking lintje door John Essers aan Marc GoderieDorpsgenoot Marc Goderie (59) werd onderscheiden tijdens de feestavond van Scouting Bekkerveld die 75 jaar bestaat. In 1976 werd hij leider van de Welpen en in 1981 van de Rowans. Hij organiseerde voor hen vele activiteiten en kampen. Onder zijn begeleiding gingen de jongens en meiden van de Rowans samen verder als de Explorers. In 1985 werd Marc benoemd tot groepsvoorzitter vanwege zijn bekwaamheid als bruggenbouwer. Die functie vervulde hij tot 1996. Sinds 1989 is hij tevens voorzitter van de Beheerstichting, die het gebouw, terrein en de materialen beheert en onderhoudt. Tot slot is hij al tien jaar bemiddelaar bij de Regioraad Scouting Parkstad en Carboonland. Hij ondersteunt de aangesloten scoutinggroepen bij problemen of fusietrajecten. Marc staat bekend als een bevlogen aanpakker die bijna al zijn vrije tijd in Scouting Bekkerveld steekt.