Pagina opties

Groter
RSS

Vervangingsronde plaatsnaamborden Beekdaelen van start (07-02-2019)

Dit item is verlopen op 28-03-2019.
alle nieuwe komborden Beekdaelen

Op dinsdag 5 februari werd in Oirsbeek het startsein gegeven voor de vervanging van de zogeheten komborden in Beekdaelen. Op deze borden staat namelijk niet alleen de naam van de plaats die je binnenrijdt of verlaat maar ook de gemeentenaam en dat moet nu dus aangepast worden aan de nieuwe situatie; Onderbanken, Nuth en Schinnen moeten plaatsmaken voor Beekdaelen.

In totaal gaat het om ongeveer 250 borden die in de komende periode vervangen worden. De gemeente heeft daarbij een prioritering aangebracht; als eerste worden de borden vervangen die op een prominente plek staan, die kapot zijn of in slechte staat verkeren. Daarna volgen geleidelijk de andere borden. Overigens worden niet alle borden daadwerkelijk letterlijk vervangen; het overgrote deel van de borden wordt hergebruikt door ze opnieuw te bestickeren. Om de stickers te kunnen vervangen mag het niet te koud zijn. Veel borden zullen dan ook moeten wachten op beter weer, maar dat hoeft geen probleem te zijn. De borden moeten namelijk binnen twee jaar na de start van de nieuwe gemeente vervangen zijn.

Vervanging kombord Oirsbeek Beekdaelen

Bestuurders Beekdaelen dragen een steentje bij

De gemeentebestuurders van Beekdaelen hebben samen het allereerste bord geplaatst en gaven daarmee het startsein voor de officiële vervangingsronde. Maar daarmee is hun rol nog niet klaar………… juist vanwege de symbolische waarde van het vervangen van de plaatsnaamborden hebben raadsleden en collegeleden ervoor gekozen om hier een steentje aan bij te dragen en zullen zij, in samenwerking met medewerkers van de gemeente, zelf in de komende periode op verschillende plekken borden gaan vervangen. Veelal op plekken waar zij een bijzondere band mee hebben. Bij de aftrap krijgen zij elk een “eigen” bord mee.

groepsfoto gemeentebestuurders met nieuwe komborden Beekdaelen