Voor heel Nederland geldt het dringend advies aan iedereen vanaf 13 jaar om een niet-medisch mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes.

Publiek toegankelijke binnenruimtes zijn onder andere:

• Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations;
• Restaurants, cafés, theaters en concertzalen;
• Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Voor alle publieke en openbare binnenruimtes waarbij men staand (op een niet aangewezen plek) of lopend verblijft, geldt het advies om het mondkapje continu te dragen. Voor locaties waarbij men een vaste plek heeft, zoals bijvoorbeeld aan de servicebalie in het gemeentehuis, in restaurants of theaters, kan het mondkapje worden afgezet op de aangewezen plek. Dit altijd mits aan de 1,5 meter norm kan worden voldaan. Zodra iemand de aangewezen plek verlaat, bijvoorbeeld voor toiletbezoek, wordt dringend geadviseerd het mondkapje weer op te zetten.

De regels in de gemeentehuizen van Beekdaelen

Heeft u een afspraak in een van gemeentehuizen in Beekdaelen? Dan geldt:

Handen desinfecteren bij binnenkomst

Bij de ingang van het gemeentehuis staat een desinfecterende spray of gel voor u klaar.

Registratieplicht

Bij binnenkomst in het gemeentehuis meldt u zich bij de receptie. Als uw bezoek langer dan een half uur duurt, dan vult u bij de receptie uw gegevens in op een registratielijst.

Mondkapje dragen

Voor alle publieke binnenruimtes in het gemeentehuis geldt het dringende advies een mondkapje te dragen. Indien u geen mondkapje bij u heeft, ontvangt een mondkapje bij binnenkomst.

Heeft u een afspraak bij Burgerzaken? Onze medewerker zal u vragen uw mondkapje af te doen,  zodra u aan de servicebalie heeft plaatsgenomen. Dit heeft te maken met de identificatieplicht. Zet het mondkapje weer op zodra u de balie verlaat. 

Bijeenkomsten

Bijeenkomsten georganiseerd door gemeente Beekdaelen voldoen te allen tijde aan de geldende maatregelen. Volgens de maatregelen van 29 september betekent dit:
• maximaal 30 personen
• minimaal 1,5 meter afstand onderling
• dringend advies mondkapjes te dragen (het mondkapje mag af bij de zitplaats)
• aanmelden en registratie van deelnemers vooraf

Hoe draag ik een mondkapje

Heeft u gevonden wat u zocht?