De energietransitie is nodig, maar stelt tegelijkertijd ondernemers voor nieuwe uitdagingen. Wat is wettelijk verplicht? Welke energiebesparende maatregelen zijn voor mijn bedrijf van belang? Welke subsidieregelingen zijn interessant? En vooral ‘Hoe moet ik beginnen?’ zijn vragen die bij veel ondernemers leven.

Op het digitale Energieloket MKB is informatie te vinden over wetgeving, subsidieregelingen en vragen uit de praktijk van ondernemers. Tevens kunnen kantooreigenaren geholpen worden met het verkrijgen van label C, per 1 januari 2023 verplicht om de kantoorfunctie te behouden. 

Onafhankelijk advies en energiescan

De onafhankelijke stichting Groene Economie Limburg heeft met (financiële) steun van de provincie Limburg en de regio’s Noord, Midden en Zuid-Limburg het ‘Charter Energietransitie MKB’ ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het invullen van de energietransitie. Daarbij staan maar liefst 20 energieadviseurs klaar om ondernemers concreet te helpen bij het nemen van maatregelen gericht op energiebesparing. Via de energiescan kunnen ondernemers advies krijgen over welke maatregelen voor hen verplicht en/of interessant zijn.

Wilt u meer weten over wat energietransitie voor uw bedrijf kan betekenen?

Kijk voor meer informatie op het Energieloket MKB(externe link) of op de website van de stichting Groene Economie Limburg(externe link). Wilt u liever direct contact? Mail dan naar backoffice@groene-economie.com of bel 0475 – 794 050.

Logo Groene Economie Limburg; samen duurzaam ondernemen

Heeft u gevonden wat u zocht?