Er kan meer dan je denkt!

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij de expositie Verduurzamen Monumenten in de Orangerie van kasteel Amstenrade (Hagendorenweg 1, 6436 CR Amstenrade). De expositie is te bezichtigen vanaf 16 t/m 30 juni en is voor iedereen gratis toegankelijk, hierbij kunt u gelijk een bezoekje brengen aan de Orangerie.

De expositie

Met eenvoudige maatregelen valt al veel energie te besparen. Een goed ingeregelde cv bijvoorbeeld, ledverlichting, of dikke gordijnen. Maar het verduurzamen van monumenten en andere historische gebouwen vraagt ook om maatwerk. Daarbij kan er vaak meer dan gedacht, zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd wordt. In de expositie, die door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is ontwikkeld, wordt informatie aangeboden over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat, zowel in tekst, beeld als video. Denk aan mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en opwekken van energie. De expositie helpt monumenteigenaren de mogelijkheden voor hun specifieke monument verder te onderzoeken. Deze informatie is ook interessant voor eigenaren van oude of historische panden die geen monumentale status hebben.

Opening

Op 15 juni vindt in de avond de officiële opening plaatst van de expositie, tevens op kasteel Amstenrade. Meer informatie over programma volgt binnenkort. Houdt daarom onze communicatiekanalen goed in de gaten!

Meer informatie

Mocht u naar aanleiding van dit bericht geïnteresseerd zijn of vragen hebben, neem dan contact op me de gemeente 088-450 2000 of gemeente@beekdaelen.nl. Zij zullen uw vragen doorzetten naar een van onze gemeentelijke adviseurs. Graag tot ziens bij de expositie!

Heeft u gevonden wat u zocht?