Van 13 mei tot 17 mei zal de NAVO-vliegbasis Geilenkirchen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hosten voor de oefening Astral Knight 24. 

Astral Knight 2024 is een belangrijke oefening in het geintegreerde lucht- en raketverdedigingsprogramma van het Europese Commando van de Amerikanen. 

In de Amerikaans-geleide oefening zullen de deelnemende landen zich concentreren op het verbeteren van de verplaatsingen, manoeuvreerbaarheid en integratie tussen Amerikaanse strijdkrachten, NAVO-bondgenoten en andere partners, terwijl ze cruciale elementen beoefenen uit de zogenoemde agile combat employment strategy.

Op de NAVO vliegbasis Geilenkirchen zullen volgende week meer vliegactiviteiten worden  uitgevoerd, waarbij het zwaartepunt ligt op 14 en 15 mei. De operaties vinden binnen de standaard openingstijden (maandag-vrijdag 08.00-22.00 uur) van de vliegbasis plaats. Weersomstandigheden of operationele redenen kunnen ervoor zorgen dat vluchten anders verlopen dan eerder aangekondigd.

Voor meer algemene informatie over het vliegtuig en de oefening klikt u op onderstaande link: https://www.usafe.af.mil/News/Press-Releases/Display/Article/3771307/us-air-force-aircraft-arrive-in-lithuania-poland-romania-for-astral-knight-24-e/”