Op zaterdag 18 en zondag 19 september kunt u tijdens het ‘festivalweekend Etzenrade’, dit bijzondere IBA-project in Beekdaelen bezoeken. Laat u rondleiden door twee experts en bezoek de dansvoorstelling van het internationale dansgezelschap Sally.

Meld u snel aan via de website van IBA Parkstad!

Rondleiding en dansvoorstelling

Laat u rondleiden door archeologe Hilde Vanneste en Peter Veenstra van LOLA Landscape Architects en ervaar zelf hoe speciaal deze plek is! 
Hilde en Peter laten u de mooiste plekken van Etzenrade zien en vertellen over de inrichting en herontwikkeling van het gebied. Ook delen zij vol passie het verhaal dat schuilgaat achter de archeologische vondsten in Etzenrade. 

Maar er is meer te beleven. Zoals de voorstelling ‘Greenfields’ van het internationale dansgezelschap Sally: een stuk over groei, wederopbouw en verwachting, met klassieke topdansers, urban dance en muziek van de fanfare. 

Project verzonken kasteel Etzenrade

Bij het rijksmonument Etzenraderhuuske is een prachtig project gerealiseerd, waar geschiedenis, kunst, archeologie, natuur en waterberging op een unieke manier samenkomen. 

De historische grachten van het ‘verzonken Kasteel Etzenrade’ zijn gereconstrueerd via archeologisch onderzoek en dienen tevens als waterbuffer.
De bijbehorende ‘archeologietuin’ is ontworpen door LOLA Landscape Architects en het beplantingsplan is gemaakt door de wereldberoemde tuinarchitect Piet Oudolf. 
Door de opgraving van oude pollen, was het mogelijk om de oorspronkelijke beplanting terug te brengen in de tuin.
Verder is deze schitterende locatie verrijkt met een bijzonder kunstwerk van Sjra Schoffelen: een cortenstalen poort. 

Onderdeel van het zichtbaar maken van de geschiedenis van deze bijzondere plek, zijn ook de informatieborden. Deze borden geven u een duidelijk beeld van de geschiedenis van Kasteel Etzenrade, de vondsten die er zijn gedaan én een fraaie tekening van het zogenaamde mottekasteel Etzenrade door Miko Kriek. Deze reconstructie laat zien hoe het kasteel en de directe omgeving er destijds uit heeft gezien.

Deze plek is absoluut de moeite waard om te bezoeken!

Foto: Etzenrade - Katja Waltmans

Heeft u gevonden wat u zocht?