Aan ‘De Gijselaar’ in Amstenrade vindt u allerlei voorzieningen die belangrijk zijn voor de vitaliteit en leefbaarheid van Amstenrade. Denk aan de school, het zorgcentrum voor ouderen, de gymzaal, de bibliotheek en ruimte voor allerlei verenigingen. Dit willen we graag behouden voor de toekomst. In de komende paar jaar nemen we daarom maatregelen om deze voorzieningen toekomstproof te maken.

In de zogenoemde ‘gebiedsontwikkeling De Gijselaar’ komen onderwijs, zorg, bewegen, recreatie, verkeer en wonen samen. De gemeente werkt hierbij nauw samen met verschillende partners, zoals Cicero Zorggroep, ZOwonen, INNOVO en de verenigingen van Amstenrade. De gebiedsontwikkeling bestaat uit vier deelgebieden:

Klik op de link als u meer wil weten over deze vier deelgebieden.

Klik op deze link voor alle overige nieuws rond De Gijselaar.

Zodra nieuwe informatie, zo beschikbaar is, wordt deze bijgewerkt. Zo blijft u via deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Inwoners van Amstenrade worden daarnaast ook geïnformeerd via (nieuws)brieven en bijeenkomsten.

Heeft u vragen over ‘De Gijselaar’? Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? E-mail uw vraag dan naar gemeente@beekdaelen.nl onder vermelding van ‘De Gijselaar Amstenrade’. Of neem telefonisch contact op via 088 – 4502000.

Informatiebijeenkomsten

Op 9 en 10 maart 2022 zijn er informatiebijeenkomsten geweest voor de direct omwonenden en overige inwoners van Amstenrade. Daarbij is het definitieve ontwerp van de openbare ruimte gepresenteerd. De presentatie kunt u hier bekijken (Pdf). Kunt u het Pdf niet openen of lezen, neemt u dan contact met os op via 088 – 450 2000. Voor meer informatie en de stand van zaken van de diverse deelprojecten kunt u terecht op de pagina’s van de deelproject (de links vindt u bovenaan deze pagina).

Tijdens de eerdere informatiebijeenkomsten in oktober 2021, kwamen verschillende aandachtspunten en vragen naar voren. Deze zijn voorzover mogelijk meegenomen in de plannen en beantwoord. Vragen en antwoorden informatiebijeenkomsten oktober 2021.

Nieuw: Digitale nieuwsbrief over gebiedsontwikkeling ‘de Gijselaar’

Met ingang van 2022 gaan wij (ook) gebruik maken van een digitale nieuwsbrief om de inwoners van Amstenrade te informeren over nieuwe ontwikkelingen. Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via onderstaande button:

Aanmelden nieuwsbrief de Gijselaar

Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor de verzending van de digitale nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling ‘de Gijselaar’. Uw e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.
Aan het einde van het project, zodra de gebiedsontwikkeling klaar is, wordt de volledige mailinglijst uit de administratie van gemeente Beekdaelen verwijderd.  

U kunt zich tussentijds op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief. Wij verwijderen u e-mailadres dan direct uit de mailinglijst.

Afmelden nieuwsbrief de Gijselaar

Veelgestelde vragen

Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Heeft u gevonden wat u zocht?