Aan ‘De Gyselaar’ in Amstenrade vindt u allerlei voorzieningen die belangrijk zijn voor de vitaliteit en leefbaarheid van Amstenrade. Denk aan de school, het zorgcentrum voor ouderen, de gymzaal, de bibliotheek en ruimte voor allerlei verenigingen. Dit willen we graag behouden voor de toekomst. In de komende paar jaar nemen we daarom maatregelen om deze voorzieningen toekomstbestendig te maken.

In de zogenoemde ‘gebiedsontwikkeling De Gyselaar’ komen onderwijs, zorg, bewegen, recreatie, verkeer en wonen samen. De gemeente werkt hierbij nauw samen met verschillende partners, zoals Cicero Zorggroep, ZOwonen, INNOVO en de verenigingen van Amstenrade. De gebiedsontwikkeling bestaat uit vier deelgebieden:

Klik op bovenstaande links als u meer wil weten over deze vier deelgebieden.

Klik op onderstaande link voor alle overige nieuws over de gebiedsontwikkeling. 

Zodra nieuwe informatie beschikbaar is, wordt deze webpagina bijgewerkt. Zo blijft u via deze website op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Inwoners van Amstenrade worden daarnaast ook geïnformeerd via (nieuws)brieven en bijeenkomsten.

Heeft u vragen over ‘gebiedsontwikkeling De Gyselaar’? Mogelijk vindt u het antwoord bij de veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? E-mail uw vraag dan naar gemeente@beekdaelen.nl onder vermelding van ‘De Gyselaar Amstenrade’. Of neem telefonisch contact op via 088 – 4502000.

Brief en brochure september 2022

Als bijlage bij het weekblad Goed Nieuws van 20 september 2022, is in de kern Amstenrade een brief van gemeente Beekdaelen en een brochure over de gebiedsontwikkeling De Gyselaar verspreid. Deze brochure voor de inwoners van Amstenrade wordt aangeboden door INNOVO, ZOwonen, Cicero Zorggroep en gemeente Beekdaelen en is tot stand gekomen met medewerking van verschillende partijen die betrokken zijn bij de gebiedsontwikkeling.

Ontvangt u als inwoner van Amstenrade het weekblad Goed Nieuws niet in uw brievenbus, bijvoorbeeld omdat u een Nee-nee sticker op uw brievenbus heeft, en heeft u de brief en brochure dus niet ontvangen?

Dan kunt u de brief en brochure hier digitaal nalezen. Een gedrukt exemplaar van de brochure kunt u aanvragen via 088 – 450 2000 of ophalen bij de receptie in het gemeentehuis in Schinnen.

Informatiebijeenkomsten

Oktober 2022 – Aanmelden kan tot 10 oktober a.s.

Op 12 oktober 2022 organiseren wij weer enkele informatiebijeenkomsten voor de inwoners van Amstenrade. Graag praten wij u persoonlijk bij over de aankomende werkzaamheden, waaronder de start van de bouw van de nieuwe accommodatie van de voetbalvereniging. Helaas is De Koeteleboet in oktober nog niet beschikbaar. Daarom organiseren wij de bijeenkomsten deze keer in het gemeentehuis in Schinnen. Meer informatie en het aanmeldformulier voor de bijeenkomsten op 12 oktober 2022. 

Maart 2022

Tijdens de informatiebijeenkomsten op 9 en 10 maart 2022 is het definitieve ontwerp van de openbare ruimte gepresenteerd. De presentatie kunt u hier bekijken (pdf 15,4 MB). Kunt u het pdf niet openen of lezen, neemt u dan contact met ons op via 088 – 450 2000.

Oktober 2022

Tijdens de eerdere informatiebijeenkomsten in oktober 2021, kwamen verschillende aandachtspunten en vragen naar voren. Deze zijn voorzover mogelijk meegenomen in de plannen en beantwoord. Vragen en antwoorden informatiebijeenkomsten oktober 2021.

Digitale nieuwsbrief over gebiedsontwikkeling ‘De Gyselaar’


Onder andere via een digitale nieuwsbrief informeren wij de inwoners van Amstenrade over nieuwe ontwikkelingen. Wilt u de digitale nieuwsbrief ontvangen? Meldt u zich dan aan via onderstaande button:

Aanmelden nieuwsbrief De Gyselaar

Wij gebruiken uw e-mailadres alleen voor de verzending van deze digitale nieuwsbrief. Uw e-mailadres wordt niet aan derden verstrekt.
Aan het einde van het project, zodra de gebiedsontwikkeling klaar is, wordt de volledige mailinglijst uit de administratie van gemeente Beekdaelen verwijderd.  

U kunt zich tussentijds op elk gewenst moment afmelden voor de nieuwsbrief. Wij verwijderen u e-mailadres dan direct uit de mailinglijst.

Afmelden nieuwsbrief De Gyselaar

Veelgestelde vragen

Wij hebben de antwoorden op veelgestelde vragen voor u op een rij gezet.

Heeft u gevonden wat u zocht?