Op vrijdag 18 februari was het feest in Schinveld!

De reden? De vele jubilarissen van Zangvereniging Oranje werden gehuldigd, waaronder ook vier jubilarissen die al (ruim) 40 jaar actief lid zijn van de vereniging. Zij ontvingen van wethouder Jeannette Quadvlieg een welverdiende gemeentespeld voor hun 40-jarige inzet voor de vereniging.  

De jubilarissen die extra in het zonnetje zijn gezet met de gemeentespeld, zijn:

  • San Meijer: 40 jaar bariton bij het koor en vele jaren lid van het Shantykoor Schinveld.
  • Patrick Power: 40 jaar 1e tenor bij het koor en vele jaren lid van de Red Rill Singers.
  • Michael Wijers: 40 jaar lid en 1e tenor bij het koor en meerdere jaren muzikaal leider van het Shantykoor Schinveld.
  • Math Schiffelers40 jaar 1e tenor, voorzitter van de vereniging en ook vele jaren in actief bij de Anthony Singers en de Red Rill Singers.

Alle vier hebben zij met Oranje deelgenomen aan het internationaal korenfestival in Arnhem en aan het nationaal koorfestival in Zutphen (2003), waar zij Nederlands kampioen werden! En daarnaast hebben zij zich nog op vele andere manieren ingezet voor de vereniging in de laatste vier decennia. 

Jeannette Quadvlieg: “Ik vind het altijd mooi om te zien hoe gepassioneerd mensen kunnen zijn en zich daar vol voor kunnen inzetten, jarenlang. Dat geldt ook voor alle jubilarissen deze avond en in het bijzonder voor de vier jubilarissen die al 40 jaar een belangrijke rol in en voor de zangvereniging spelen. En dat verdient zeker een huldiging! Nogmaals, aan alle jubilarissen: van harte gefeliciteerd!  

Het was ondanks storm Eunice een goed bezochte en feestelijke avond en ik ben vereerd dat ik hierbij aanwezig mocht zijn. Na de huldigingen stond de dirigent, die in het publiek zat, samen met een solist op en werden er spontaan prachtige liederen gezongen, begeleid door alle leden vanaf hun zitplaats. Heel indrukwekkend! Ook was ik blij verrast toen ik een mooi boek over het 100-jarig bestaan van de vereniging (in 1998) in ontvangst mocht nemen. 

Ik heb aan de vereniging toegezegd dat ik mij hard ga maken voor het bemachtigen van een handtekening van onze koning, zodat de vereniging hun briefpapier kan aanpassen met het vierde (!) Predicaat Koninklijk. Eerder ontving de vereniging het Predicaat Koninklijk al van Koningin Wilhelmina, Koningin Juliana en Koningin Beatrix.” 

Het Predicaat Koninklijk is een onderscheiding die het respect, de waardering en het vertrouwen van de Koning symboliseert tegenover de ontvanger. Alleen de Koning kan het Predicaat Koninklijk   toekennen. De ontvanger mag daarna het Predicaat Koninklijk toevoegen aan zijn naam en de Koninklijke Kroon in het logo opnemen. 

Heeft u gevonden wat u zocht?