Ondernemers kunnen tegenwoordig gebruik maken van verschillende soorten ondersteuning. Een van die vormen van ondersteuning is de TEK-vergoeding (Tegemoetkoming Energiekosten voor MKB-bedrijven). Deze vergoeding kan vanaf 21 maart 2023 aangevraagd worden.

TEK-vergoeding

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voert de TEK-regeling uit in opdracht van het ministerie van EZK (Economische Zaken en Klimaat). Op de website www.rvo.nl is meer informatie beschikbaar en kunnen aanvragen gedaan worden. Voor persoonlijk advies kunnen ondernemers ook terecht bij het Energieloket van de Kamer van Koophandel(externe link).

Zie ook: Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK)(externe link)

Op de eerdergenoemde websites is ook meer informatie te vinden over de subsidies en regelingen waarmee ondernemingen kunnen verduurzamen en energie kunnen besparen.

ISD-Kompas

ISD-Kompas voert voor de gemeente Beekdaelen een aantal taken uit m.b.t. ondernemen. Een voorbeeld hiervan is de Bbz-uitkering die via ISD-Kompas aangevraagd kan worden.

Uitkering voor ondernemers (Bbz)

ISD-Kompas
Deweverplein 1
6361 BZ Nuth
E-mailadres: info@isd-kompas.nl
Tel: 088-4502000

Financiële hulp voor ondernemers

ISD-Kompas stemt samen met het Instituut voor Midden- en klein bedrijf (IMK) af welke hulp nodig is ten behoeve van de onderneming. Het IMK is gespecialiseerd in het adviseren van bedrijven die hulp nodig hebben. Zij hebben de kennis in huis over alle financiële regelingen en de hulp die er is voor ondernemers. Kijk op de website Instituut voor Midden- en Kleinbedrijf(externe link) voor meer informatie of bel naar 088-999 00 00.

Schuldhulpverlening voor ondernemers

Ondernemers kunnen zich aanmelden voor schuldhulpverlening via Schuldhulp(externe link). Na aanmelding wordt er binnen twee werkdagen contact opgenomen met de inwoner door het IMK voor een intakegesprek.

MKB Noodlijn voor ondernemers

Ondernemers kunnen hun hart luchten, afstand nemen van de situatie waarin zij zitten en gewoon even praten met iemand die snapt waar de stress vandaan komt. Van ondernemer tot ondernemer. De noodlijn voor ondernemers is te bereiken op 088-999 00 00.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?