Omwonenden en ondernemers langs de route van de plaatselijke omloop door Beekdaelen tijdens het Nederlandse Loterij NK wielrennen (24 en 25 juni) ontvangen een brief. In deze brief wordt gewezen op de mogelijkheid om tijdens de inloopavond op maandag 15 mei (19.00-20.30 uur) in de Raadzaal van gemeentehuis Schinnen (Scalahof 1) een vraag te stellen over de bereikbaarheid en de verplaatsingsmogelijkheden tijdens het weekend van het NK.

De avond is géén voorlichtingsavond, maar bedoeld om ergens tussen 19.00 en 20.30 uur in te lopen en uw vraag te kunnen stellen.

Tijdens het NK wielrennen in de gemeenten Sittard-Geleen en Beekdaelen strijden vijf categorieën om de titel. In elke wedstrijd wordt meerdere keren een plaatselijke omloop verreden. In Beekdaelen voert deze route door de kernen Doenrade (Windrakerpaadje, Steenakkerweg en Maastrichterweg) en Puth (Steenstraat, Aan het Lindjen, Kerkweg, Geleenstraat en Keldenaar).

Tijdens de duur van de wedstrijden is de plaatselijke omloop afgesloten. Gedurende de wedstrijden wordt tussen de verschillende doorkomsten het parcours opengesteld en zijn oversteekplaatsen gecreëerd. Het advies aan omwonenden is tijdens de wedstrijden hun voertuig buiten het parcours te plaatsen.

De vrouwen profs (24 juni) en mannen profs (25 juni) rijden in hun wedstrijd eerst nog een lus door Zuid-Limburg, voordat ze beginnen aan de plaatselijke ronden door Sittard-Geleen en Beekdaelen.

In de aanloop naar de plaatselijke omloop rijden de vrouwen en mannen éénmalig door de volgende kernen van Beekdaelen: Brommelen, Laar, Wijnandsrade, Nuth (Laar, Hellebroek, Pastorijstraat, Dorpstraat, Slagboomsweg, Kamp, Daalderweg, Reymersbekerweg), Schinnen (Nieuwe Nutherweg, Nagelbeek, Hegge, Heggerweg) en Sweikhuizen (Biesenweg, Bergstraat, Panoramaweg). In Puth aangekomen rijden ze over de plaatselijke omloop.

De eerdergenoemde brief, opgesteld door de organisatie in handen van buro Courage Events, verwijst dus naar de inloopavond op 15 mei. U kunt tussen 19.00 en 20.30 uur uw vraag stellen. Aanmelden is niet nodig. Het is mogelijk de vraag te mailen naar: nkwielrennen@sittard-geleen.nl. Vermeld dan s.v.p. ook uw adres en telefoonnummer.

Bewoners- en ondernemersbrief NK wielrennen

Puth - Pöt - Welkom in Beekdaelen
Doenrade en Puth zijn opgenomen in de plaatselijke omloop van het NK wielrennen.

Heeft u gevonden wat u zocht?