Pagina opties

Groter
A A

Trouwambtenaren

De gemeente Beekdaelen heeft meerdere trouwambtenaren aangewezen die huwelijken mogen voltrekken. U mag zelf aangeven welke trouwambtenaar uw voorkeur heeft. De gemeente zal vervolgens bekijken of deze trouwambtenaar op uw gewenste dag ook beschikbaar is. Hij/zij neemt contact met u op om een afspraak te maken voor een gesprek. Zo krijgt de huwelijksvoltrekking een persoonlijk karakter. Maak alvast kennis met onze trouwambtenaren.

Emile Berger

Trouwambtenaar Emile Berger

“Wat willen júllie op die feestelijke dag?” Dat is meestal mijn eerste vraag als ik kennis maak met een bruidspaar. Want zij moeten zeggen wat ze willen. Met hun wensen houd ik, zoveel mogelijk, rekening. Van mij mag er gelachen worden; graag zelfs. Daarom praat ik van te voren met het bruidspaar. Mensen trouwen om allerlei redenen, vanaf ‘De Grote Liefde’ tot en met ‘Alles Goed Willen Regelen’. Wat de reden ook is, ik vind het iedere keer weer een eer om dit werk te mogen doen en te kunnen bijdragen aan die mooie dag!"

Jan Chappin

Trouwambtenaar Jan Chappin

"Mijn naam is Jan Chappin en ik verbind met veel plezier al jaren bruidsparen in de echt. Uit ervaring weet ik dat iedere bruid en bruidegom uniek is. Elk bruidspaar is totally different. Elke ceremonie vereist maatwerk. Jullie bruiloft is en blijft bijzonder, vooral door jullie persoonlijke inbreng. Samen maken we er een onvergetelijke ceremonie van welke ik in het Nederlands of Limburgs uitvoer. Dat bepalen jullie. Ik voel me geëerd als jullie mij als Babs kiezen en verheug me op onze kennismaking."

Els Dekkers

Trouwambtenaar Els Dekkers

“Mijn streven is dat het geheel een sfeervol en ontspannen gebeuren wordt zodat het mensen persoonlijk raakt. Het is dan ook iedere keer weer opnieuw bijzonder om een huwelijk te voltrekken. Ik kom graag tevoren bij de mensen langs, zodat ik me een beeld van hen kan vormen. Op verzoek maak ik bij de plechtigheid gebruik van het Limburgse dialect, want daardoor voel ik me des te meer verbonden met mensen."


Esther Diederen

Trouwambtenaar Esther Diederen

“Het aangaan van een huwelijk of een partnerschapregistratie is een bijzonder moment dat speciale aandacht verdient. Ik vind het erg leuk om als BABS, samen met het koppel dat deze stap zet, te zoeken naar een vorm voor dat moment die bij hen past: ingetogen, uitbundig, in een klein gezelschap of met een grote groep, met extra aandacht voor aanwezige kinderen, eigen inbreng of een bijdrage door vrienden... er is heel veel mogelijk.
In een kennismakingsgesprek nemen we de wensen en mogelijkheden door en probeer ik een beeld van de partners - en hun leven samen - te krijgen. Dat alles geeft mij een goed uitgangspunt om een persoonlijke tint te geven aan een huwelijk of partnerschapregistratie. Ik zie het als een uitdaging om steeds weer op een creatieve manier invulling te geven aan de wensen van het paar, om zo voor een onvergetelijk moment te zorgen.” 

Rianne van der Meijden

Trouwambtenaar Rianne van der Meijden

“In ben oprecht geïnteresseerd in wat mensen beweegt en wil graag samen met het bruidspaar zoeken naar een invulling van de ceremonie die helemaal bij hen past. Zij moeten het gevoel krijgen dat naast het feest en de kleding ook de trouwceremonie geheel naar hun wens is. Ik vind het een voorrecht dit speciale deel van de huwelijksdag met het bruidspaar en de genodigden te mogen delen.”


Ron Schiffelers

Trouwambtenaar Ron Schiffelers

“Sinds ik buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben geworden, wordt er regelmatig tegen me gezegd: ‘Dat is echt wat voor jou’! Zo voel ik dat zelf ook. Ik geniet enorm van het voorrecht om huwelijken te mogen voltrekken.
De huwelijksdag is immers voor veel echtparen een van de mooiste dagen van hun leven. Het is prachtig om daaraan te mogen bijdragen. Een huwelijksdag is een feestdag en wat is nou mooier dan onderdeel te kunnen zijn van dat bijzondere feest! Een feest waarbij de wensen van het bruidspaar centraal staan.
Samen nemen we in het voorgesprek de ceremonie door. Er is alle ruimte voor een persoonlijke benadering. Wat verwacht het bruidspaar precies? Zijn er vrienden of familieleden die zelf het woord willen voeren? Hoe betrekken we de ouders, getuigen en bijzondere gebeurtenissen in de toespraak? Hoe zorgen we voor een herkenbaar verhaal over het echtpaar met ruimte voor een lach en emotie? Samen zorgen we er uiteindelijk voor dat de huwelijksdag een onvergetelijke dag wordt en de plechtigheid een hoogtepunt. Want het allerbelangrijkste is dat het kersverse echtpaar kan terugkijken op een van de mooiste dagen van hun leven.”

Jacqueline Trip

Trouwambtenaar Jacqueline Trip

"Door mijn ervaring als actrice (theater & film) en presentatrice kan ik als BABS in mijn ceremonies lekker ‘vele kanten’ uit, ook als ‘ceremonieel’ spreker. Zo heerlijk om telkens weer de uitdaging aan te gaan om de ceremonie 'persoonlijk, creatief en ongedwongen' te maken en dat deze past 'als een op maat gemaakt pak'. Uiteraard bepaal ik in overleg met het bruidspaar de pasvorm!
In de ceremonie staat per definitie jullie liefdesverhaal centraal en ook jullie gasten zijn belangrijk. Daarbij .... 'ik zou ik' niet zijn als ik er geen verrassingselement inbouw!
Jullie trouwdag begint meestal met de wettelijke ceremonie. Mijn intentie is dan ook om er voor te zorgen dat jullie dag voor jullie onvergetelijk start, vol plezier en verbinding.
Laat mij jullie attenderen op de vele mogelijkheden in de ceremonie; live muziek, verschillende stijlen van ceremonies, thema’s, kort/lang, eigen teksten, juist plechtig, serieus, ingetogen en sereen, of heerlijk buiten de lijntjes kleuren, verrassingen, vrijwel alles kan. Kortom: 'Zeker géén eenheidsworst'!
Vragen jullie je af hoe ik ben als persoon: Van nature ben ik vrij vrolijk, impulsief, flamboyant, avontuurlijk. Ook warm en zorgzaam, geïnteresseerd in mijn medemens, respectvol en ja .... ook graag een tikkeltje ondeugend."