Gemeente Beekdaelen streeft ernaar dat iedereen die in de gemeente elektrisch wil rijden toegang heeft tot een laadpunt in de buurt van zijn of haar woning. Als u geen eigen oprit of garage heeft om een laadpunt te kunnen realiseren, dan streeft de gemeente ernaar een laadpunt in de openbare ruimte bij u in de buurt te realiseren.  

De behoefte naar nieuwe laadlocaties groeit snel. Hierdoor wordt het voor elektrische autorijders steeds lastiger om goed bereikbare en beschikbare openbare laadpalen te vinden.

Nieuwe laadplekken

Om de groei van het aantal elektrische auto’s te kunnen bijbenen gaan we nu proactief, met behulp van slimme data, meerdere laadpalen tegelijk plaatsen, wellicht ook bij u in de buurt. Momenteel staan er 20 laadpalen in de openbare ruimte. Om de snelle opmars van de elektrische auto te kunnen bijbenen, zoekt de gemeente naar nog eens 23 locaties. En daarvoor kunnen wij uw hulp gebruiken!

Via een interactieve kaart kunt u precies zien welke locaties we op het oog hebben. Hierbij hebben we gekeken naar onder andere de verwachte vraag, spreiding van de laadpalen, ruimtelijke eisen, zichtbaarheid en bereikbaarheid. We hebben de plekken op de kaart aangegeven met groene stippen. U kunt op de kaart een stip aanklikken en in een reactie aangeven waarom dit wel of niet een goede locatie is. Immers, u kent uw straat en buurt het beste. Ook kunt u alternatieve locaties aanwijzen in plaats van de voorgestelde locaties.

Wilt u meedenken over de laadlocaties bij u in de buurt? Ga naar de website met de kaart en geef uw mening!

Meer weten?

In een korte animatie leggen we uit hoe de interactieve kaart werkt. 

Lees ook de veel gestelde vragen.

Heeft u gevonden wat u zocht?