Opblaasbare artikelen zoals zwembaden en opblaasfiguren kun je gratis inleveren op alle grondstoffenparken. Ook zwembadfolies en liners van inbouw- en opbouwzwembaden zijn welkom.

Waarom recyclen?

Tot nu kwamen kapotte zwembadjes of andere opblaasproducten bij het restafval of grofvuil, om daarna te worden verbrand. Dat is niet alleen slecht voor het milieu, maar we raken zo ook kostbare grondstoffen kwijt. 
Opblaasartikelen zijn gemaakt van zacht PVC en dat is prima te recyclen. Door ze nu apart in te zamelen, kunnen ze worden verwerkt tot grondstof. Zo kunnen er weer nieuwe dingen van worden gemaakt. Zoals tuinslangen, schoenzolen, slippers en zelfs dakbedekking.

Wat hoort erbij?

Alle opblaasartikelen van zacht PVC waar je mee speelt in het water zijn geschikt. Het gaat om alle plastic producten die je op kan blazen, behalve ballonnen en voetballen. Denk aan opblaasbare zwembaden, strandballen, zwembanden en -bandjes en opblaasfiguren. Het is ook mogelijk om zwembadliners en -folies van inbouw- en opbouwzwembaden in te leveren. Luchtbedden mogen ook, behalve als er een velours of fluwelen laagje op zit.

Waarom niet in de PMD-zak?

De recyclinginstallaties van PMD kunnen zwembadjes of luchtbedden niet verwerken. Het kan zelfs zorgen voor afkeur en storing in de installatie. Doe opblaasartikelen en zwembadliners daarom niet in de PMD-zak, maar lever ze apart in bij een Rd4-milieupark.

Vragen

Wil je meer weten over welk afval waar hoort? Kijk dan op de Rd4 afvalscheidingswijzer. Bij vragen: neem contact op met het Rd4-servicepunt: info@rd4.nl of via 045 – 543 71 00.

Heeft u gevonden wat u zocht?