Per vrijdag 21 augustus is een nieuwe noodverordening van kracht.

De nieuwe noodverordening kent een aantal kleine aanpassingen ten opzichte van de noodverordening van 10 augustus. De aanpassingen leggen zich toe op introducties door onderwijsinstellingen en studentenverenigingen.  

Introducties door onderwijsinstellingen en studentenverenigingen: samenkomsten alleen mogelijk onder bepaalde voorwaarden, na toestemming voorzitter veiligheidsregio.

Het is voor onderwijsinstellingen, studieverenigingen en studentensportverenigingen niet toegestaan om samenkomsten in het kader van de werving en introductie van studenten van het mbo, hbo en/of wo te laten ontstaan, plaatsvinden of organiseren. Op basis van bepaalde voorwaarden kan de voorzitter van de veiligheidsregio echter wel een ontheffing verlenen voor een fysieke samenkomst die georganiseerd wordt door een onderwijsinstelling, studievereniging of studentensportvereniging. Eén van die gewijzigde voorwaarden is dat de samenkomst naast studie of sport, ook gericht mag zijn op kennismaking. 

Algemene regels blijven gelden

Het is nog steeds van groot belang dat iedereen zich zo goed mogelijk aan de algemene maatregelen houdt. 

  • Heb je klachten: blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Was vaak je handen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis.
  • Vermijd drukke plekken en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Meer informatie

Voor algemene informatie over het coronavirus en de maatregelen kun je terecht op de website van de Rijksoverheid of het RIVM. Ook kun je telefonisch contact opnemen met de Rijksoverheid via het landelijk publieksinformatienummer: 0800 1351. 

Voor vragen over handhaving of mogelijkheden in een specifieke situatie (bv. als ondernemer), kun je het beste contact opnemen met je eigen gemeente.

Heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis, bel 0800-1202 en maak een afspraak voor een test. Voor andere gezondheidsvragen kun je terecht bij je eigen huisarts of neem contact op met de informatielijn van de GGD Zuid-Limburg, tel. 088 - 880 50 05.

Lees hier de volledige noodverordening van 21 augustus 2020

Heeft u gevonden wat u zocht?