De nieuwe pinkiosk voor het opnemen én storten van geldbiljetten staat op de parkeerplaats bij de Stationstraat/Markt in Nuth.

De pinkiosk is vanaf vrijdag 17 maart operationeel.

Door het verdwijnen van de vestigingen van de banken was er in Nuth geen openbare pinmogelijkheid meer. Vanuit inwoners en ondernemers zijn er signalen en een handtekeningenactie binnengekomen waarbij wordt aangegeven dat er behoefte is aan een geldautomaat. Ondanks dat de gemeente geen formele rol heeft in het realiseren van geldautomaten beseffen wij dat deze geldautomaten een belangrijke bijdrage leveren aan de voorzieningen binnen de kernen. Geldmaat wilde graag meewerken om in Nuth een geldautomaat te realiseren. In samenwerking met Geldmaat zijn wij op zoek gegaan naar een geschikte locatie in de kern Nuth.

Het plaatsen van een pinkiosk op een parkeerplaats (zoals in Schimmert en Schinveld) betekent dat de pinautomaat zowel overdag, als in de avonden, als in de weeenden te gebruiken is. De pinkiosk biedt de mogelijkheid om zowel geld op te nemen als geld te storten, met uitzondering van sealbags.

De foto’s die op de pinkiosk zijn afgebeeld zijn allemaal gemaakt in Nuth. De heer Patrick Beckers is naast inwoner van Beekdaelen ook hobbyfotograaf. Sinds hij in 2018 naar Beekdaelen is verhuisd gaat hij er vaak op uit in onze mooie plattelandsgemeente om de natuur en de omgeving vast te leggen.