Waterschap Limburg en de gemeente Beekdaelen slaan de handen ineen om de wateroverlast in Oirsbeek en Amstenrade ten tijde van hevige neerslag te verminderen. Hiervoor worden rondom de dorpskern meerdere regenwaterbuffers aangelegd en vergroot. Voor de locaties aan de Hagendoornweg, Limietweg en Beijlkensweg liggen de ontwerpen klaar die de partijen met de betrokkenen willen bespreken.

In verband met de coronamaatregelen is het helaas niet mogelijk om een fysieke bijeenkomst hiervoor te organiseren. Daarom organiseren Waterschap Limburg en de gemeente Beekdaelen een interactieve online bijeenkomst op 26 januari en 2 februari 2021, waarin de ontwerpen besproken worden en inwoners hun ideeën kunnen laten horen.

Inschrijven online bijeenkomst

De bijeenkomst op dinsdag 26 januari staat in het teken van de plannen aan de Limietweg en Beijlkensweg. Op 2 februari worden de plannen voor de regenwaterbuffer aan de Hagendoornweg besproken. Beide bijeenkomsten starten om 19.00 en duren tot circa 20.00 uur. U kunt zich inschrijven via het aanmeldformulier op de projectpagina “Aanpak wateroverlast Oirsbeek-Amstenrade” op www.waterschaplimburg.nl/metelkaar. Hierna ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link voor de bijeenkomst. 

Online meedenken

Wilt u graag meer informatie over de plannen, maar neemt u liever niet deel aan de online bijeenkomst? Dan kunt u ook online op het participatieplatform Met Elkaar de laatste stand van zaken vinden over de regenwaterbuffers bij u in de buurt. Hier kunt ook vragen stellen, ideeën inbrengen of opmerkingen plaatsen. Wilt u reageren, dan is het wel noodzakelijk om ingelogd te zijn op het platform. Nog geen account? Een account is eenvoudig aan te maken. 

Indien het voor u niet mogelijk is om u per computer aan te melden, dan kunt u bellen met Ellen Te Boekhorst van Waterschap Limburg via 06 – 683 099 169. Ook kunt u haar mailen voor overige vragen over dit project: E.teboekhorst@waterschaplimburg.nl.
 

Heeft u gevonden wat u zocht?