Bent u ondernemer in Zuid-Limburg en heeft u te maken met een terugval van inkomsten?

Stapelen de schulden zich op of wilt u zich breder oriënteren op de arbeidsmarkt? Dan wil ESZL* (Economische Samenwerking Zuid-Limburg) graag met u in gesprek komen. De Zuid-Limburgse gemeenten werken namelijk samen aan een economisch herstelplan voor onze regio, met als doel ondernemers die geraakt zijn door de coronacrisis, te helpen om sterker uit de crisis te komen.

Een belangrijk onderdeel daarvan zijn de ondernemerssessies, die ESZL de komende drie maanden wekelijks (vooralsnog) online organiseren.

Online ondernemerssessies

U kunt hier terecht met al uw vragen. Over TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten) bijvoorbeeld, heroriëntatie en schuldhulpverlening om maar een paar onderwerpen te noemen. Maar ook als u andere vragen of problemen heeft, kunt u bij ons terecht. Laat vooral weten wat er speelt, zodat we u zo goed mogelijk op weg kunnen helpen.

De ondernemerssessies vinden in eerste instantie in groepsverband plaats, maar ook een 1 op 1 sessie is mogelijk. Vanaf woensdag 21 april 2021 organiseert ESZL sessies voor verschillende sectoren, om zo beter te kunnen inspelen op specifieke problematiek. Tijdens een sessie proberen zij uw (vooraf ingediende) vragen te beantwoorden. Lukt dat niet, dan gaan specialisten van de verschillende gemeenten en/of ervaringsdeskundigen u hierin verder helpen.

Data en aanmelden

Via de website van ESZL kunt u zich aanmelden voor een van de groepssessies of voor een individuele sessie.

De groepssessies vinden plaats op:

  • 21 april van 10 tot 11 uur - Horeca
  • 28 april van 10 tot 11 uur - Retail
  • 4 mei van 10 tot 11 uur - Leisure
  • 10 mei van 10 tot 11 uur - ZZP
  • 10 mei van 17 tot 18 uur - ZZP

Bijdragen aan het economisch herstelplan voor onze regio

Uitgangspunt is en blijft dat we proberen om voor de problemen waar ondernemers mee worden geconfronteerd, een oplossing te vinden. Dit zal jammer genoeg niet altijd over de volle breedte mogelijk zijn, omdat we gebonden zijn aan landelijke wet- en regelgeving en gemaakte afspraken rond de steunmaatregelen vanuit het Rijk. Maar dat wil niet zeggen dat wij niets voor u kunnen betekenen. Deel daarom uw verhaal met ons, zodat u zich gesteund weet van een luisterend oor.

De vragen die in de sessies of in persoonlijke gesprekken aan bod komen, vormen mede de input voor het economisch herstelplan van de zestien gemeenten. Zo draagt u zelf bij aan een zo effectief mogelijk herstelplan, waarin we alles op alles zetten om u als ondernemer met raad en daad bij te staan.

*ESZL is een samenwerkingsverband van overheden en vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven.

Heeft u gevonden wat u zocht?