Vanochtend werd bij de gemeentehuizen in Schinveld, Schinnen en Nuth de Orange the World-vlag gehesen. Wethouder John Essers hees de vlag in Nuth, als symbool van de campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes, die vandaag wereldwijd van start is gegaan en waar ook Beekdaelen aan meedoet.

Gemeente Beekdaelen is vóór respect en tegen geweld. “Daarom doen wij mee aan de Orange the World-campagne”, aldus wethouder John Essers. “Iedereen in Beekdaelen moet zich veilig voelen en veilig zijn, ongeacht geslacht, gender, kleur, geloof of mening.  Geweld is sowieso nooit een oplossing. Door mee te doen aan Orange the World, willen we aangeven dat geweld niet past in onze samenleving. Niet in Beekdaelen, maar ook niet in Nederland en daarbuiten.”  

Geweld tegen vrouwen en meisjes is een probleem overal in de wereld, ook in Nederland. Minstens één op de drie vrouwen heeft geweld meegemaakt in haar leven. Dat betekent dat een miljard vrouwen en meisjes is geconfronteerd met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Op 25 november en in de dagen erna, wordt in meer dan 90 landen de Orange the World-campagne gevoerd tegen dit geweld. 

Meer weten? Kijk op www.beekdaelensociaal.nl/respect en www.orangetheworld.nl

#orangetheworldlimburg #orangetheworld #geweldisnietoke #stopgeweldtegenvrouwen

Heeft u gevonden wat u zocht?