In opdracht van gemeente Beekdaelen wordt vanaf maandag 31 augustus gestart met de herinrichting van de Markt in Nuth.

Niet alleen krijgt de Markt een mooi nieuw uiterlijk, waar u in eerdere informatiebijeenkomsten over bent geïnformeerd, ook komen er meer parkeerplekken. Ondergronds wordt een regenwaterbuffer aangebracht waarmee het regenwater van de Markt op eigen grondgebied kan infiltreren waarmee een duurzame klimaatmaatregel wordt gerealiseerd.

De firma van de Kreeke uit Nuth gaat het werk uitvoeren en zal het werk naar verwachting eind november afronden. Dan zullen ook de boom- en bloembakken geplaatst worden om de inrichting af te ronden.

Wat betekent dit voor u?

Allereerst gaan de aannemer en de gemeente er alles aan doen om de overlast voor u te beperken. Helaas kunnen wij onze werkzaamheden niet geheel zonder hinder uitvoeren. Tijdens de werkzaamheden zal een deel van de parkeervoorzieningen tijdelijk vervallen. Op aanwijzen van medewerkers van de firma van de Kreeke wordt u naar uw parkeerlocaties geleid. Geen zorgen, de fasering is zodanig verdeeld, dat nog voldoende parkeergelegenheid aanwezig is. Dat realiseren we onder meer door het weghalen van muurtjes en obstakels. Tevens wordt op het parkeerterrein van de Lindehof tijdelijk een blauwe zone ingesteld om extra parkeergelegenheid voor kort parkeren te realiseren.

De weekmarkt zal tijdens de werkzaamheden verplaatst worden naar de Wilhelminastraat.

Wanneer en waar wordt er gewerkt?

De direct omwonenden en bedrijven hebben we in een informatiebijeenkomst in detail bijgepraat. Dit hebben we bewust klein gehouden om te kunnen voldoen aan de Corona maatregelen.

Wij willen u adviseren om gebruik te maken van de BouwApp. U kunt de app downloaden door in de Appstore of Playstore te zoeken naar het gele helmpje. Na het installeren van de BouwApp zoekt u naar “Herinrichting Markt Nuth” en klikt op volgen. Nu ontvangt u altijd als eerste de meest recente updates en status m.b.t. de werkzaamheden. Ook komen hier geregeld interessante video’s en foto’s van de werkzaamheden voorbij.
Mocht u geen gebruik van de BouwApp kunnen maken, dan kunt u de globale fasering hieronder vinden.

Hoe kunt u ons helpen bij het beperken van de hinder?

Wij doen er alles aan om de overlast zo beperkt en kort als mogelijk te houden. Mochten er desondanks zaken zijn die u niet tevreden stellen of mocht u vragen hebben dan kunt u rechtstreeks contact opnemen via mailadres marktnuth@vandekreeke.eu.

Stand van zaken: 12 oktober 2020

Volgens planning en de stand van het gerealiseerde werk zijn we na deze week halverwege de uitvoeringsduur van de werkzaamheden en hebben nog ongeveer 6 weken te gaan.

Om u optimaal te kunnen blijven informeren had de aannemer besloten om iedere donderdag tussen 9.00 en 10.00 uur een vragenuurtje in te stellen in het directieverblijf aan de Stationstraat 288, echter door de  extra coronamaatregelen is dit nu geen optie meer. Als u vragen en of opmerkingen heeft kunt u dit kenbaar te maken via de Bouwapp of mail marktnuth@vandekreeke.eu. De aannemer zal dan binnen 24 uur met u contact opnemen of gebruik het project telefoonnummer 0615431152.

De omleidingsroutes in de Dorpstraat en Nuinhofstraat zijn vanaf 6 oktober opgeheven.

Globale fasering werkzaamheden

Herinrichting markt Nuth fase 0

Fase 0. Amoveren pergola en verhogingen, voor meer parkeergelegenheid.

Werkgebied: groen
Parkeergebied: rood (+/- 1085m2 parkeergelegenheid)
Tijdsduur: 6 dagen
Aantal parkeergelegenheden (rood): 40 stuks gelegen aan de Markt (Action), 18 stuks bij Boerenbond, 4 stuks aan Nuinhofstraat
Laden en lossen: voor alle bedrijven conform oude situatie
Bereikbaarheid: de parkeergelegenheden zijn zonder hinder via de Wilhelminastraat naar de Nuinhofstraat bereikbaar.

Herinrichting markt Nuth fase 1

Fase 1. Sanering, riolering en voetpaden

Werkgebied: donkergroen
Parkeergebied: rood (+/- 2050m2)
Tijdsuur: 24 dagen
Aantal parkeergelegenheden (rood): minimaal 70 stuks gelegen op de Markt
Laden en lossen: voor bedrijven aan de Markt conform oude situatie. Voor bedrijven gelegen aan de noordzijde Stationstraat, middels huidige laad- en losgelegenheden danwel een seperate laad- en losgelegenheid ingericht op "de Markt"
Bereikbaarheid: de parkeergelegenheden op de Markt zijn bereikbaar via de huidige inrit aan de Stationstraat. Ondernemingen, Medisch Centrum Nuth en Duurzaam Beekdaelen zijn bereikbaar met tijdelijke rolstoelvriendelijke loopplanken. Ondernemingen gelegen aan de Stationstraat zijn bereikbaar met tijdelijke rolstoelvriendelijke loopplanken.

Herinrichting markt Nuth fase 2

Fase 2. Reconstructie Markt Zuid

Werkgebied: Turquoise
Parkeergebied: rood (+/- 1340m2)
Tijdsduur: 12 dagen
Aantal parkeergelegenheden (rood): minimaal 58 stuks gelegen op de Markt (overige nieuwe gelegenheden regulier bereikbaar)
Laden en lossen: voor alle bedrijven conform oude situatie
Bereikbaarheid: de parkeergelegenheden op de Markt zijn bereikbaar via de huidige inrit van de Stationstraat, deze maken wij in fase 3. volledig gereed. Alle ondernemingen zijn zonder overlast bereikbaar.

Herinrichting markt Nuth fase 3

Fase 3. Reconstructie Markt Noord

Werkgebied: oranje
Parkeergebied: rood (+/- 1245m2)
Tijdsduur: 18 dagen
Aantal parkeergelegenheden (rood): minimaal 45 stuks gelegen op de Markt (overige nieuwe gelegenheden regulier bereikbaar)
Laden en lossen: voor alle ondernemingen conform oude situatie. Kruidvat middels een separate laad- en losgelegenheid ingericht op "de Markt
Bereikbaarheid: de parkeergelegenheden zijn bereikbaar via de Wilhelminastraat naar de Nuinhofstraat.

Heeft u gevonden wat u zocht?