Binnen de gemeente Beekdaelen vinden we duurzaamheid en bewust omgaan met water zeer belangrijk. Als gemeente werken we hier voortdurend zelf aan, maar zijn er ook allerlei verenigingen, ondernemers en particulieren actief mee bezig.

Wethouder Jeannette Quadvlieg: "Ik heb ontzettend veel waardering voor iedereen binnen onze gemeente die hiermee bezig is. Voor jullie allemaal een dikke pluim! Dank jullie wel!"

Een voorbeeld van een vereniging in onze gemeente die duurzaam ondernemen hoog in het vaandel heeft staan is tennisclub LTC Rakets uit Schinnen. Zij hebben in 2010 de eerste stappen gezet in het kader van verduurzaming en zijn nog lang niet klaar.

Wethouder Jos Timmermans: "Tennisclub LTC Rakets heeft ontzettend hard gewerkt aan het creëren van een duurzame omgeving met een groene uitstraling. Ik hoop dat hun verhaal andere verenigingen, maar ook ondernemers en particulieren die aanpassingen willen gaan doen op het gebied van duurzaamheid, inspireert en op weg helpt."

Het volgende filmpje laat zien welke aanpassingen tennisclub LTC Rakets inmiddels heeft gedaan en welke aanpassingen er in de toekomst nog aan komen.

Bekijk hier het filmpje op YouTube.

Heeft u gevonden wat u zocht?