De uitbreiding van de bestaande openbare parkeerplaats aan de Eindstraat te Schinveld is gereed.

Met de uitbreiding aan de achterzijde zijn er in totaal 12 extra parkeerplaatsen gerealiseerd. 9 plaatsen aan de rechterzijde voor ‘haaks parkeren’, waarbij de parkeervakken loodrecht op de rijbaan zijn aangelegd. En 3 plaatsen aan de linkerzijde voor ‘langsparkeren’, waarbij de vakken evenwijdig aan de rijbaan lopen. Met de komst van deze nieuwe parkeerplaats wordt de plaatselijke parkeerdruk verminderd.

Ook zijn er op de bestaande parkeerplaats enkele extra vakken gemarkeerd. Op die manier wordt voorkomen dat auto’s willekeurig parkeren en hiermee het uitzicht op het aanliggende kruispunt verhinderen. Parkeren dient dus uitsluitend in de vakken!

De nieuwe extra parkeervakken zijn uitgevoerd met zogenaamde grastegels. Met deze constructie behouden we het groene karakter van de omgeving en zorgen we dat regenwater weer op een duurzame wijze in de ondergrond kan infiltreren. Het ingezaaide gras heeft nog even tijd nodig, maar in het voorjaar zullen de nieuwe vakken volledig met gras zijn begroeid.

Heeft u gevonden wat u zocht?