De uitgestelde werkzaamheden (groot onderhoud wegen) zullen op 27 maart starten en zullen ongeveer 4 weken duren.

Vanaf 27 maart wordt, samen met het asfaltonderhoud, de inrichting van de wegen Brommelen en de Molenweg aangepast. Ook worden in deze werkzaamheden 3 nieuwe verkeersplateau’s aangelegd, op deze wegen wordt vervolgens een nieuwe deklaag asfalt aangebracht.

Uit verkeersmetingen is gebleken dat er veel te hard wordt gereden en dat de maximumsnelheid van 60km/u wordt overschreden. Verder zijn deze wegen een sluiproute voor verkeer uit Heerlen en Hoensbroek naar Hulsberg. In overleg met een afvaardiging van bewoners uit Swier en Brommelen is de inrichting bezien. De wegen krijgen een 60km/u inrichting.

De maatregelen moeten ertoe leiden dat de snelheid van het gemotoriseerd verkeer wordt verlaagd om daarmee het risico op ongevallen te verminderen. De verkeersveiligheid en leefbaarheid van bewoners en weggebruikers worden hiermee verbeterd.

De inrichtingstekeningen zijn onderstaand bijgevoegd.

Werkzaamheden en planning

De werkzaamheden starten 27 maart en zullen ongeveer 4 weken duren. De werkzaamheden zullen mogelijk enige overlast opleveren; hiervoor vragen wij om uw begrip. Let hierbij op de wegafzettingen en mogelijke omleidingsborden.

De werkzaamheden worden uitgevoerd door Kurvers Wegenbouw. Bij vragen over de uitvoering kunt u contact opnemen met de heer Erens van Kurvers Wegenbouw, via 06-38505305.

Heeft u vragen over de uitvoering of mogelijke omleidingen, dan kunt u contact opnemen met dhr. R. Looijen van gemeente Beekdaelen, via gemeente@beekdaelen.nl en 088 – 450 2000.

Heeft u vragen over de nieuwe weginrichting, dan kunt u contact opnemen met dhr. R. Walraven van de gemeente Beekdaelen, via gemeente@beekdaelen.nl en 088 – 450 2000.

Verkeersmaatregelen Brommelen Wijnandsrade schetsontwerp
Verkeersmaatregelen Brommelen Wijnandsrade schetsontwerp

Heeft u gevonden wat u zocht?