De Europese Commissie heeft -in verband met de coronamaatregelen- besloten dat EU-rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode van 1 februari 2020 tot en met 30 november 2020, langer geldig blijven.

U kunt dus (onder voorwaarden) tijdelijk blijven doorrijden met uw verlopen rijbewijs. U hoeft niet direct een afspraak te maken in het gemeentehuis om te verlengen.

U kunt vanaf de verloopdatum nog 9 maanden doorrijden met uw rijbewijs. U blijft verzekerd en u krijgt geen boete als u staande wordt gehouden.

De regeling geldt voor alle EU-lidstaten en voor het rondrijden binnen Europa. Niet EU-rijbewijzen vallen buiten deze regeling.

De regeling geldt bovendien voor alle rijbewijzen. Ook voor rijbewijzen die bijvoorbeeld vanwege een medische aandoening maar 1 of 3 jaar geldig zijn. De minister roept mensen met zo’n rijbewijs wel op om goed na te denken of het wel verstandig is de weg op te gaan voordat hun medische keuring en de beoordeling van de rijvaardigheid heeft plaatsgevonden.

Uitzonderingen

De maatregel geldt niet voor rijbewijzen die zijn ingevorderd of geschorst, bijvoorbeeld vanwege een ernstige verkeersovertreding of alcoholgebruik in het verkeer. Het verlopen rijbewijs geldt ook niet als identificatiemiddel, behalve in situaties waarbij sprake is van zorgafname.

Meer informatie

Uitgebreide informatie over het aanvragen van een rijbewijs leest u op www.beekdaelen.nl/rijbewijs. Heeft u een vraag? Mail uw vraag naar gemeente@beekdaelen.nl of neem telefonisch contact op via 088 450 2000.

Bron: https://www.rdw.nl/over-rdw/nieuws/2020/tijdelijke-europese-regeling-geldigheid-rijbewijzen

Heeft u gevonden wat u zocht?