Bent u iets verloren of hebt u iets gevonden? Bijvoorbeeld een portemonnee, fiets, sleutels of een tas? Dan kunt u dit melden bij de gemeente. Misschien heeft iemand uw spullen al als gevonden voorwerp door ons laten registreren of ingeleverd bij de gemeente.

Meld online een gevonden voorwerp

Wat moet ik doen?

U meldt het verloren of gevonden voorwerp via www.verlorenofgevonden.nl(externe link). Ook is het mogelijk het gevonden voorwerp telefonisch of via de receptie van de gemeente te melden. Een afspraak maken is hiervoor niet nodig. 

Na de melding kunt u ervoor kiezen om het gevonden voorwerp zelf te bewaren. U bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de staat van het voorwerp. U krijgt een oproep van de gemeente als de eigenaar zich heeft gemeld. U kunt het gevonden voorwerp ook in bewaring geven bij de gemeente. Geef in beide gevallen aan of u graag eigenaar wilt worden van het voorwerp als de vinder zich niet meldt. Als de eigenaar het voorwerp niet binnen één jaar ophaalt kunt u eigenaar worden.

Aangifte bij diefstal

Ga altijd naar de politie om aangifte te doen van een gestolen voorwerp. U kunt dat persoonlijk doen op het politiebureau, maar ook online.

Iets verloren?

Bent u iets verloren? Kijk dan regelmatig op de website www.verlorenofgevonden.nl(externe link) of iemand uw verloren voorwerp heeft gevonden. Maak zelf ook een melding op deze website van uw verloren voorwerp. Deze melding kunt u printen en gebruiken als bewijs voor uw verzekering. Bent u iets verloren in een openbaar gebouw of in het openbaar vervoer? Neem dan ook contact op met de beheerder.

Is uw paspoort of identiteitskaart verloren of gevonden?

Bij een verloren reisdocument laat u een verklaring van vermissing door de gemeente opstellen en vraagt u eventueel direct een nieuw identiteitsbewijs aan. Het is niet nodig aangifte te doen bij de politie.

Een gevonden reisdocument mag wettelijk niet meer worden teruggegeven aan de eigenaar. Om identiteitsfraude te voorkomen moet u een gevonden paspoort of identiteitskaart daarom inleveren bij de gemeente. Wij registeren deze documenten en vernietigen ze daarna.

Huisdier gevonden?

Heeft u een huisdier gevonden? Dan kunt u dit doorgeven via de website van de dierenbescherming.

Heeft u gevonden wat u zocht?