Op woensdag 22 november 2023 vinden de Tweede Kamer verkiezingen plaats. Op donderdag 23 november 2023 gaan wij weer centraal tellen.

Mogen we op uw hulp rekenen?

Tijdens de verkiezingsdag op 22 november en het centraal tellen op 23 november zijn er verschillende functies waar u zich voor kunt aanmelden.

De functies, taakomschrijvingen en vergoedingen kunt u onderstaand terugvinden. Lees deze goed door, zodat u weet wat er van u wordt verwacht.  

Staat u op een kandidatenlijst voor de Tweede Kamer?
Dan kunt u zich niet opgeven als deelnemer bij de verkiezingen.

Tweede Kamer Verkiezingen 22 november 2023

Op woensdag 22 november zijn 24 stembureaus in de gemeente Beekdaelen geopend om te stemmen. U bent tussen 07:00-21:00 uur beschikbaar om minimaal 7 uur op het stembureau te zitten. De voorzitter maakt de tijdsindeling voor zijn of haar stembureau. 

Vanaf 21:00 uur wordt de uitslag geteld op partijniveau volgens de telmethode Craft. Omdat deze methode uitgaat van een vast team dient elk stembureau lid vanaf 21:00 uur aanwezig te zijn om te helpen met tellen. De voorzitter brengt samen met de plaatsvervangend voorzitter het proces-verbaal, de stembiljetten en de stemkoffer naar de inleverlocatie: sporthal Gitek in Nuth.

Centraal tellen 23 november 2023

Op donderdag 23 november vindt het centraal tellen plaats in de sporthal Gitek in Nuth.
Op deze dag tellen diverse telteams en telleiders de stemmen op kandidaatniveau, volgens de telmethode Craft. U dient hiervoor, in principe, de hele dag beschikbaar te zijn, in elk geval tot het tellen klaar is. Wilt u toch helpen, maar kunt u niet de hele dag? Wellicht is maatwerk mogelijk!

Let op! Bij het aanmelden geeft u een voorkeur voor een functie door. Mocht deze functie niet beschikbaar zijn, nemen wij contact op om te kijken naar andere mogelijkheden.

Reserve-stembureaulid

Daarnaast zijn er ook mensen nodig die reserve-stembureaulid willen zijn. Zij worden alleen opgeroepen als het nodig is. Bijvoorbeeld omdat er stembureauleden ziek zijn op de verkiezingsdag.

Meld u aan!

Via onderstaande link kunt u zich aanmelden.
Let op, aanmelden kan alleen via onderstaande link. Een aanmelding per e-mail kunnen we niet verwerken. 

Aanmelden ledenportaal verkiezingen (externe link)

Vragen?

Heeft u vragen? Mail naar verkiezingen@beekdaelen.nl​​​

Heeft u gevonden wat u zocht?