De Waarderingskamer heeft goedkeuring gegeven aan BsGW om de WOZ-waarden van 2022 bekend te maken.

Met deze goedkeuring geeft de Waarderingskamer aan dat de nieuwe WOZ-waarden door BsGW voldoen aan de wettelijk gestelde eisen. De Waarderingskamer controleert elk jaar of de belastingsamenwerking en gemeenten taxaties van onroerende zaken, zoals huizen, goed uitvoeren.

De WOZ-waarde voor 2022 is gebaseerd op de waarde van de woning op 1 januari 2021. Verspreid over de maand februari ontvangen huiseigenaren en bedrijven de jaarlijkse aanslag met gemeentelijke- en waterschapsbelastingen. Hierop staat ook de nieuwe WOZ-waarde van onroerende zaken zoals woningen.

Sterke stijging WOZ-waardes

De WOZ-waarde van huizen is belangrijk voor huizenbezitters, omdat de hoogte van een aantal belastingen hierop wordt gebaseerd. Doordat de huizenprijzen afgelopen jaar opnieuw hard zijn gestegen, is ook de WOZ-waarde gestegen. Verhoging van de WOZ-waarde kan ook door nieuwbouw of verbouw of niet eerder goed geregistreerde bijgebouwen.

Ook kan het zijn dat een hogere WOZ-waarde op het aanslagbiljet staat, doordat objectkenmerken van het pand zijn veranderd. Objectkenmerken zijn bijvoorbeeld het type van de woning, de grootte, de inhoud, ligging, onderhoud van de woning.

WOZ-waarde te hoog?

Burgers, die vinden dat hun WOZ-waarde te hoog is, kiezen ervoor om rechtstreeks contact op te nemen met BsGW. Door eerst te bellen met BsGW is bezwaar indienen vaak helemaal niet meer nodig. BsGW-taxateurs luisteren graag naar u. En als het nodig is wordt de waarde direct aangepast. Dat bespaart veel tijd en voorkomt onnodige kosten.

Check samen met BsGW uw WOZ-waarde:

  1. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde?
  2. Bel BsGW via 088-8 420 420
  3. Makkelijk en snel

Zo bepalen wij de WOZ-waarde:

  • Woonoppervlakte: De oppervlakte van uw woning is de basis voor de bepaling van de WOZ-waarde.
  • Specifieke kenmerken: Ook specifieke kenmerken van uw woning zijn van invloed op de WOZ-waarde.
  • Afwerking: Het afwerkingsniveau van binnen én buiten is van invloed op de waarde.
  • Ligging: We kijken naar de ligging en locatie van uw woning.
  • Verkoopprijzen: We kijken naar verkooptransacties van vergelijkbare woningen.

Er wordt rekening gehouden met verschillen in kenmerken van een verkochte woning en uw woning.

Meer informatie:

Kijk op www.bsgw.nl of bel 088-8 420 420.

Heeft u gevonden wat u zocht?