Vanaf 2 maart 2020 vinden onderhoudswerkzaamheden plaats aan de fietspaden van de doorgaande weg Vaesrade-Hommert. Op de rijbaan worden daarnaast asfaltreparaties uitgevoerd en een verkeersdrempel aangebracht.

De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd door de firma Gebr. Kurvers B.V.
In principe gebeurt dit op werkdagen tussen 07.30 en 16.30 uur.

Waar gewerkt wordt is helaas altijd wat overlast. Wij vragen hiervoor uw begrip. Heeft u vragen of opmerkingen tijdens de werkzaamheden? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de uitvoerder van de firma Kurvers: de heer Jo Paffen via 045-5751155.

Locatie

De werkzaamheden vinden plaats aan de fietspaden op de doorgaande route Vaesrade/Hommert, aan beide zijden van de weg. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen de aansluiting met de Thullerweg en het ESSO-tankstation.

Werkzaamheden

De bestaande tegelverharding van de fietspaden wordt verwijderd en afgevoerd. Waar nodig worden de kantopsluitingen hersteld. Aansluitend worden er nieuwe betontegels aangebracht. In fase 1c (zie hieronder) gaat Kurvers de bestaande betonklinkers opbreken, straatwerk aanbrengen en de nieuwe asfaltverharding frezen en aanbrengen. Ook de asfaltreparaties en de verkeersdrempel op de rijbaan worden tijdens fase 1 c uitgevoerd, maar niet gelijktijdig.

Gefaseerde uitvoering

De werkzaamheden starten vanaf 2 maart 2020. De planning per fase is als volgt:

Planning gefaseerde uitvoering
Fases Periode Week
Fase 1a  2 maart tot en met 13 maart week 10 en 11
Fase 1b     16 maart tot en met 3 april week 12, 13 en 14
Fase 1c

9 maart tot en met 11 maart

Verlengd t/m 13 maart*

week 11
Fase 2a 2 april tot en met 10 april   week 14 en 15
Fase 2b 14 april tot en met 24 april week 16 en 17
Fase 3a  28 april tot en met 20 mei week 18, 19, 20 en 21
Fase 3b  25 mei tot en met 17 juni   week 22, 23, 24 en 25

Deze planning is onder voorbehoud. Onvoorziene omstandigheden en de weersomstandigheden kunnen leiden tot aanpassing van de planning.

* Update: Vanwege het regenachtige weer lopen de asfalteringswerkzaamheden helaas uit in fase 1c. De drempel zal vrijdag 13 maart gereed zijn.

Bereikbaarheid

Gedurende de werkzaamheden wordt de fase waaraan gewerkt wordt, afgesloten voor fietsverkeer. Fietsers kunnen tijdelijk gebruik maken van het fietspad aan de overzijde van de weg. Hiertoe worden de benodigde tijdelijke verkeersmaatregelen getroffen.
Doorgaand gemotoriseerd verkeer ondervindt nauwelijks hinder van de werkzaamheden, behalve in fase 1c. Dan is namelijk geen doorgaand verkeer mogelijk.

Heeft u gevonden wat u zocht?