In week 37 starten de werkzaamheden voor de aanleg van een 3-tal plateaus in de Hoofdstraat in Amstenrade.

Hiermee wordt de rijweg als 30km/uur ingericht. De week ervoor, week 36, begint de aannemer met voorbereidende werkzaamheden, zoals het maken van proefsleuven en het opbouwen van de tijdelijke verkeersmaatregelen. Er wordt geen omleiding ingesteld. Winkels, bedrijven en woningen blijven gewoon bereikbaar, wel kan er enige hinder met name in de verkeersdoorstroming ontstaan.

Achtereenvolgend worden de plateaus Hoofdstraat Heiberg-Nieuwstraat; Hoofdstraat-Poststraat en Hoofdstraat-Molenhof aangelegd. Hiervoor zijn in totaal vijf werkweken ingepland, alles uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden.

Afsluitend wordt op vrijdag 8 oktober en in het weekend van 9 en 10 oktober een nieuwe asfaltlaag aangebracht. Op 8 oktober is de rijbaan daardoor volledig afgesloten voor alle verkeer tussen 09.00 uur en 15.00 uur. Op 9 en 10 oktober is de rijbaan de gehele dag volledig afgesloten voor alle verkeer. Omwonenden worden hierover tijdig op de hoogte gesteld .

Gedurende de werkzaamheden ontstaat er enige hinder met name in de verkeersdoorstroming en bereikbaarheid. Ook de werkzaamheden die in het weekend gepland zijn geven extra overlast. Hiervoor vragen we uw begrip en medewerking. Aanwonenden worden voorafgaand aan de werkzaamheden door de aannemer apart geïnformeerd.

Heeft u gevonden wat u zocht?