Vanaf 17 januari 2022 wordt de regenwaterbuffer van de gemeente aan de Beijlkensweg vergroot.

Hierdoor kan er meer water worden opgevangen tijdens hevige neerslag. Het is een van de maatregelen om de kans op wateroverlast te verkleinen.

Tijdens een deel van de werkzaamheden is het nodig dat de Beijlkensweg wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. De weg zal ter hoogte van de kruising met de Limietweg afgesloten zijn voor doorgaand verkeer van maandag 31 januari tot en met maandag 28 februari.

Er is een omleidingsroute voorzien voor het doorgaande verkeer dat normaliter via de Beijlkensweg rijdt:

  • Oirsbekerweg – Dorpstraat – Altaarstraat – Provinciale weg
    En vice versa:
  • Provinciale weg – Altaarstraat – Dorpstraat – Oirsbekerweg

Omdat ook de Limietweg deels afgesloten is, kunnen fietsers gebruik maken van de route Oirsbekerweg – Hommerterweg – Hommerterveldweg – Limietweg en vice versa.

De overzichtskaart omleiding Beijlkensweg en Limietweg kunt u hieronder downloaden/raadplegen.

Op het moment dat de Beijlkensweg wordt afgesloten, is de Altaarstraat in Oirsbeek weer toegankelijk voor verkeer.

Uitvoering

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Janssen Group uit Maastricht. Direct aanspreekpunt voor de werkzaamheden is de toezichthouder van dit project, Joris Roelofs. Hij is bereikbaar via 06-11 12 74 32 en jroe@kragten.nl.

Project Water in Balans

Deze maatregel aan de Beukenberg maakt onderdeel uit van het project ‘Water in Balans, Oirsbeek fase 2’, waarbij Waterschap Limburg en gemeente Beekdaelen de handen ineen hebben geslagen om de kans op wateroverlast te verminderen. Dat wordt bereikt door de aanleg van nieuwe regenwaterbuffers en uitbreiding van de capaciteit bestaande regenwaterbuffers. Kijk voor meer informatie op www.waterschaplimburg.nl/oirsbeek-amstenrade.

Overzichtskaart omleiding Beijlkensweg en Limietweg

Heeft u moeite met het lezen van het document, dan kunt u contact met ons opnemen via gemeente@beekdaelen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?