Om de kans op wateroverlast te verkleinen, legt Waterschap Limburg op dit moment een nieuwe regenwaterbuffer aan ter hoogte van de kruising Beukenberg en Hagendoornweg in Oirsbeek. Om het regenwater (dat van de Beukenberg richting het dorp afstroomt) de regenwaterbuffer in te geleiden, moet de weg opnieuw worden ingericht. Hiervoor is de weg afgesloten van 10 januari tot en met 11 februari.

Later in februari staat het opnieuw asfalteren van de weg ingepland, waarvoor de weg nog een aantal dagen dicht moet in de week van 21 t/m 25 februari. 

Er is een omleidingsroute voorzien voor het doorgaande verkeer dat normaliter via de Beukenberg rijdt: 

  • Komende vanaf Windraak / Doenrade: Provinciale weg Noord – rechtsaf: Putstraat – Rechtsaf: Dorpstraat (volgen tot aan de Jumbo) – Rechtsaf: Grachtstraat (volgen tot aan de Beukenberg)
    En vice versa:
  • Grachtstraat – linksaf: Dorpstraat (ter hoogte van de Jumbo) – linksaf: Putstraat – Provinciale Weg Noord.

Fietsers kunnen gebruik maken van de route Provinciale Weg Noord – rechtsaf: Boompjesweg – rechtsaf: Drossaertweide – Linksaf: Wijngaardshage – Rechtsaf: Grachtstraat en vice versa.

De overzichtskaart omleiding Beukenberg kunt u hieronder downloaden/raadplegen.

Vanaf 31 januari is ook de Altaarstraat in Oirsbeek weer toegankelijk voor verkeer.

Uitvoering

De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Janssen Group uit Maastricht. Direct aanspreekpunt voor de werkzaamheden is de toezichthouder van dit project, Joris Roelofs. Hij is bereikbaar via 06-11 12 74 32 en jroe@kragten.nl.

Project Water in Balans

Deze maatregel aan de Beukenberg maakt onderdeel uit van het project ‘Water in Balans, Oirsbeek fase 2’, waarbij Waterschap Limburg en gemeente Beekdaelen de handen ineen hebben geslagen om de kans op wateroverlast te verminderen. Dat wordt bereikt door de aanleg van nieuwe regenwaterbuffers en uitbreiding van de capaciteit bestaande regenwaterbuffers. Kijk voor meer informatie op www.waterschaplimburg.nl/oirsbeek-amstenrade(externe link)

Overzichtskaart omleiding Beukenberg

Heeft u moeite met het lezen van het document, dan kunt u contact met ons opnemen via gemeente@beekdaelen.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?