Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze dag mag u naar de stembus. Zo bepaalt u mee wat er de komende vier jaar in uw gemeente gebeurt. Ook bij deze verkiezingen is het mogelijk om vervroegd uw stem uit te brengen bij enkele stembureaus. Dat kan op maandag 14 en dinsdag 15 maart 2022.

Uiterlijk op 14 maart ontvangt u per post de kandidatenlijst en de lijst met de 24 stembureaus in Beekdaelen. 

Stembureaus in Beekdaelen

Op 14 en 15 maart kunt u vervroegd stemmen bij 4 stembureaus, op 16 maart zijn er 24 stembureaus geopend.  De stembureaus zijn geopend van 7.30 tot 21.00 uur.

Let op! De lijst met stembureaus kan tot op de dag van de verkiezingen nog wijzigen, bijvoorbeeld door ziekte van stembureauleden. Op deze website vindt u altijd de meest actuele lijst.

Meenemen naar het stembureau

Om te kunnen stemmen, neemt u uw stempas en uw legitimatiebewijs mee naar het stembureau.

Coronamaatregelen

Door de recente versoepelingen is een aantal coronamaatregelen in het stembureau vervallen, zoals de mondkapjesplicht en het verplicht houden van 1,5 meter afstand. 

Wilt u wel een mondkapje dragen in het stembureau, dan mag dat uiteraard. U dient het mondkapje wel even af te doen zodat het stembureau-lid uw identiteit kan controleren. Daarnaast vragen we u om elkaar de ruimte geven. 

Het is belangrijk dat iedereen zich veilig moet voelen om te kunnen stemmen. Daarom nemen we de volgende maatregelen: 

  • We richten de stembureaus zo in dat u afstand kunt houden van anderen. 
  • Een stembureau-lid bij de ingang heet u welkom en kan u uitleg geven.
  • U kunt uw handen desinfecteren bij de ingang.
  • De stembureauleden zitten achter een kuchscherm. 
  • U krijgt een schoon of nieuw stempotlood.  
  • De stembureauleden maken de stemhokjes en deurklinken regelmatig schoon.

En verder blijven natuurlijk de basismaatregelen gelden: 
Heeft u klachten die passen bij het coronavirus? Blijf dan thuis en laat u testen. U kunt iemand anders vragen om voor u te gaan stemmen. Dat kan door de achterkant van de stempas in te vullen. En de stempas en een kopie van uw identiteitsbewijs mee te geven aan de kiezer die gaat stemmen.

Zo zorgen we samen dat iedereen veilig kan stemmen!

Twijfelt u nog over wie uw stem krijgt?

Bekijk dan de online verkiezingskrant: hierin stellen de fractievoorzitters zich aan u voor en nemen u mee in de speerpunten van hun partij. Of bekijk het lijsttrekkersdebat, waarin zij met elkaar het gesprek aangaan over tal van thema’s. U vindt de links naar de krant en het debat op onze website.

Heeft u gevonden wat u zocht?