In de gemeente Beekdaelen worden momenteel werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot het leggen van kabels.

Het gaat daarbij om de aanleg van een glasvezelnetwerk waardoor de mogelijkheid bestaat gebruik te maken van een snelle internetverbinding. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het bedrijf MIH GmbH. MIH GmbH doet dat in opdracht van Delta Fiber Netwerk.

De overlast of hinder die met de uitvoering van deze werkzaamheden gepaard gaat, willen we tot een minimum beperken. Daarvoor wordt u onder andere door een bewonersbrief geïnformeerd over de werkzaamheden in uw straat. 

Herstelwerkzaamheden

Vanaf de start van de werkzaamheden wordt regelmatig geklaagd over de wijze waarop opengebroken weggedeelten worden hersteld. Aan de hand van deze meldingen en de eigen waarneming van de toezichthouder van de gemeente wordt aan MIH GmbH de opdracht verstrekt reparatiewerkzaamheden uit te voeren.

Na het gereedkomen van de huisaansluitingen wordt het gehele tracé door 2 personen nagelopen, waarvan 1 ervaren (Nederlandse) stratenmaker. Na het herstel vindt nog een eindcontrole plaats door de gemeentelijk coördinator.

Heeft u een vraag of klacht over de aanleg, dan kunt u terecht bij de klantenservice van MIH-GmbH. Zij helpen u graag op werkdagen tussen 8.00 uur en 17.00 uur en zijn bereikbaar via 085 888 1746.

Meldingen die bij de gemeente via de fixi-app binnenkomen worden doorgezet naar de aannemer ter afhandeling. De telefonische meldingen bij het KCC van de gemeente worden opgepakt door de gemeentelijk coördinator.

Heeft u gevonden wat u zocht?