Door oude Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel apart in te zamelen, beperken we het restafval.

Het inzamelen gebeurt via de zogenoemde BEST-tas, waarmee u de nog bruikbare spullen makkelijk gescheiden houdt en aan biedt. De bruikbare spullen uit de BEST-tas worden gerecycled en hergebruikt.

Ophalen

De BEST-tas wordt elke twee maanden aan huis opgehaald. De datums voor uw adres vindt u op uw afvalwijzer(externe link). Voor de kernen van de voormalige gemeente Schinnen verwijzen wij u naar het inzameloverzicht. Tevens ontvangen de inwoners van de kernen Schinnen, Oirsbeek, Amstenrade, Doenrade, Puth en Sweikhuizen daags voor de inzameling een push-bericht van RWM via de mobiele telefoon. Omdat de BEST-tassen in alle kernen van de gemeente Beekdaelen door Rd4 worden ingezameld, zijn de inzameldata niet te vinden in de RWM afvalkalender.

Hoe werkt het?

Zet de BEST-tas voor 8.00 uur 's ochtends bij uw voordeur. Biedt u een BEST-tas aan, dan ontvangt u een nieuwe BEST-tas in uw brievenbus.

Heeft u geen BEST-tas ontvangen in uw brievenbus?

Een extra BEST-tas kunt u ophalen bij het gemeentehuis in Nuth en Schinnen. U kunt ook een exemplaar ophalen bij een afhaalpunt van Rd4(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?