Als u zelf geen bouwtekening (meer) heeft van uw woning, kunt u een kopie bij de gemeente Beekdaelen opvragen. In de meeste gevallen zijn die namelijk in de gemeentelijke archieven bewaard.

Bouwtekening online aanvragen

Als wij tekeningen voorhanden hebben ontvangt u deze per mail als pdf-bestand retour. Dat kan ook wanneer u bouwtekeningen wilt ontvangen van een pand dat u bijvoorbeeld wilt aankopen.

U kunt opvragen:

  • Beschikking omgevingsvergunning
  • Geveltekeningen en plattegronden
  • Constructiegegevens vanaf 2010

Het kan enkele dagen duren voordat u bericht krijgt over uw aanvraag omdat de gevraagde tekeningen op een externe locatie kunnen liggen.

Heeft u inhoudelijke vragen over een aanvraag of een verleende omgevingsvergunning of over een dossier dat ter inzage ligt? Neem dan telefonisch contact met ons op via het algemene nummer 088-4502000.

Archieven voormalige gemeentes van Beekdaelen 

Zoals u wellicht weet, zijn de voormalige gemeenten Nuth, Schinnen en Onderbanken sinds 2019 verdergegaan als de gemeente Beekdaelen. Daardoor zijn er vier archiefreeksen ontstaan, drie archiefreeksen van de voormalige gemeenten en één van de gemeente Beekdaelen. Voor het verkrijgen van informatie uit deze archiefreeksen zijn bepaalde richtlijnen opgesteld.

Indien u informatie wenst uit bouwvergunningen, die zijn afgegeven vóór het ontstaan van de gemeente Beekdaelen, gelden de volgende regels:

Informatie uit bouwvergunningen van Jabeek, Bingelrade, Merkelbeek, Schinveld, Schinnen, Amstenrade, Oirsbeek, Nuth, Schimmert, Hulsberg en Wijnandsrade uit de periode 1937-2001 is nu nog op te vragen bij de gemeente Beekdaelen. Begin april 2024 is deze informatie uitsluitend te verkrijgen bij het Historisch Centrum Limburg (HCL) in Heerlen.

De overige archieven uit bovengenoemde periode en de overige archieven van Nuth, Schinnen en Onderbanken uit de periode 1982-2001 worden begin april 2024 overgebracht en zijn vanaf dat moment ook uitsluitend in te zien bij het HCL in Heerlen.

Informatie van alle archieven van na 2001 kunt u opvragen bij de gemeente Beekdaelen via het webformulier.

Meer informatie over gemeentearchief

Heeft u gevonden wat u zocht?