Controleer op tijd de geldigheid van uw identiteitsbewijs

Op 6 juni 2024 kiezen we de Nederlandse leden van het Europese Parlement. Iedere inwoner van Beekdaelen, die mag stemmen, ontvangt hiervoor een stempas. Om te kunnen gaan stemmen, heeft u verder ook een identiteitsbewijs nodig.

Uw identiteitsbewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) mag op 6 juni niet langer dan vijf jaar verlopen zijn. Bij ‘geldig tot’ moet dus 7 juni 2019 of een latere datum staan.

Staat er op uw identiteitsbewijs een oudere datum? Dan kunt u hiermee dus niet gaan stemmen. Vraag dan op tijd een nieuw identiteitsbewijs aan bij de gemeente. Voor het aanvragen van een nieuw identiteitsbewijs dient u naar het gemeentehuis te komen (op afspraak). Ongeveer vijf werkdagen na uw aanvraag in het gemeentehuis, kunt u uw nieuwe identiteitsbewijs afhalen. 

Let op: in de komende maanden is het erg druk aan onze reisdocumentenbalies. Maak daarom tijdig uw afspraak!

Een afspraak voor een nieuw identiteitsbewijs maakt u telefonisch via 088 – 450 2000 of online via afspraken.beekdaelen.nl/. 

Let op! Met een rijbewijs dat niet langer dan 5 jaar verlopen is, mag u gaan stemmen op 6 juni 2024. U mag uiteraard niet meer rijden met dit rijbewijs.

Heeft u gevonden wat u zocht?