Met de actie ‘Laat Beekdaelen Bloeien’ schonk de gemeente Beekdaelen aan alle schoolkinderen van Beekdaelen bloembollen. Samen waren er dat 15.000 stuks. Om in de lente van 2024 te zorgen voor een prachtig gekleurd Beekdaelen, is aan de leerlingen gevraagd in de herfstvakantie van 2023 de bloembollen in de eigen tuin of bloembak te planten.

Wethouder Jan Hermans: "We vinden het belangrijk dat elke inwoner, school, bedrijf of organisatie in Beekdaelen bijdraagt aan een groene omgeving. Als gemeente stimuleren we dan ook groene initiatieven vanuit de gemeenschap. Met de bloembollenactie ‘Laat Beekdaelen Bloeien’ maken we kinderen al op hele jonge leeftijd bewust van wat zijzelf kunnen doen om Beekdaelen groen(er) te maken."

Je kon tijdens de herfstvakantie een foto maken van de aanplant in jullie tuin of in jouw bloembak en deze uploaden. Onderaan deze pagina kun je de foto-inzendingen bekijken. Volg onze gemeentelijke Facebook- en LinkedIn-pagina, want daar maken we onder de inzenders de prijswinnaars bekend.

Ook in de lente, als de bloembollen zorgen voor mooie bloemen, kun jij weer meedoen aan de fotoactie!

De bloembollenactie ‘Laat Beekdaelen Bloeien’ is een samenwerking met Stichting Steenbreek I Samen van verstening naar vergroening(externe link). Alle bloembollen zijn biologisch, inheems en vrij van bestrijdingsmiddelen.