De campagne #Vertel!, van 18 september tot en met 31 oktober, is gericht op jongeren uit de kernen van Beekdaelen tussen de 12-27 jaar. Het doel is om jongeren zélf te laten vertellen wat zij nodig hebben om gezond en gelukkig te kunnen leven en opgroeien in Beekdaelen. Met andere woorden: ‘Hoe ziet jouw ideale Beekdaelen eruit?’

Het ophalen onder jongeren van informatie gebeurt op allerlei manieren: via de inzet van een dialoogbus op plekken waar veel jongeren komen, via sociale media, dropbox voor ideeën, een online gametoernooi en een twintigtal gesprekken met jongeren in de diverse jongerencentra en verenigingen die de gemeente rijk is. Ook jij kunt meedoen met de online vragenlijst.

Kortom, jongeren worden opgeroepen van zich te laten horen. Er wordt écht iets gedaan met de opbrengsten. Dus, #Vertel! het maar! De gemeente gaat de komende 3-4 jaren de inbreng van jongeren actief gebruiken bij het maken van beleid op het gebied van veiligheid, gezondheid, vrije tijd, wonen, welzijn, duurzaamheid, participatie, etc. De gemeente wil dat jongeren in Beekdaelen laten weten wat voor hen belangrijk is en dat zij kunnen bouwen aan een kansrijke toekomst.

De campagne is ook terug te vinden op Vertel (Facebook) en vertel_beekdaelen (Insta).

#vertel! Jouw mening telt! Meer weten? Volg ons op insta vertel_beekdaelen, facebook Vertel en www.beekdaelen.nl