Bij de Tweede Kamerverkiezingen (zoals in maart vorig jaar) maakt het niet uit waar in Nederland u uw stem uitbrengt, u kunt dan bij elk stembureau in Nederland terecht. 
Bij de gemeenteraadsverkiezingen is dit echter anders! Dan kunt u alleen bij een stembureau in uw eigen gemeente gaan stemmen.

Daarbij is bepalend in welke gemeente u op 31 januari 2022 (de dag van de kandidaatstelling) ingeschreven stond. 
Van deze gemeente ontvangt u namelijk uw stempas en in deze gemeente dient u ook uw stem uit te brengen. 
Stond u 31 januari 2022 ingeschreven bij gemeente Beekdaelen? Dan kunt u uw stem dus uitbrengen in een van de stembureaus in gemeente Beekdaelen. Het maakt daarbij niet uit voor welk stembureau in Beekdaelen u kiest; dit hoeft dus niet in uw eigen dorp te zijn. Uw stempas is geldig bij alle stembureaus in gemeente Beekdaelen.

Verhuist u na 31 januari 2022?

  • Van Beekdaelen naar een andere gemeente: U ontvangt op uw oude adres een stempas van gemeente Beekdaelen. U kunt dus niet in uw nieuwe gemeente gaan stemmen. U stemt nog mee voor de verkiezingen van de gemeenteraad in Beekdaelen. U kunt bij alle stembureaus in Beekdaelen uw stem uitbrengen. 
  • Vanuit een andere gemeente naar Beekdaelen: U ontvangt op uw oude adres een stempas van uw oude gemeente. U kunt dus niet in gemeente Beekdaelen gaan stemmen. U stemt nog mee voor de verkiezingen van de gemeenteraad in uw oude gemeente. U kunt bij alle stembureaus in uw oude gemeente uw stem uitbrengen.